Σήμερα ημέρα Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί εορταστική μεγαλειώδης συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον Σύλλογο Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθων.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος ΣΥ.ΒΑ.ΚΑ για την συμπλήρωση των 25 χρόνων από την πρώτη μεταμόσχευση καρδίας στην Ελλάδα και θα τιμηθεί η ασθενής και Πρόεδρος του Συλλόγου κα Ιωάννα Λεβαντή, η οποία έχει χειρουργηθεί από τον ίδιο τον Μάγκντι Γιακούμπ 25 χρόνια πριν και η επιβίωση της θεωρείται ένα ιατρικό θαύμα.

Ο Σύλλογος είναι πιστοποιημένος από το Εθνικό Μητρώο Φορέων και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών, μη Κυβερνητικών Οργανώσεων απο τα αρμόδια ελληνικα Υπουργεία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμη για και την προώθηση της δωρεάς οργάνων και τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκων των μελών του Συλλόγου Βαρέως Καρδιοπνευμονοπαθών Ασθενών.

Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει Άριες, Βαλς και Πόλκες, και έργα βασισμένα σε χορευτικούς ρυθμούς της εποχής του Ευρωπαϊκού ρομαντισμού, με επίκεντρο την Βιεννέζικη μουσική του Strauss, αλλά και μουσικές των Tchaikovsky, Puccini, Verdi, Bizet και Chopin.

Θα συμμετέχει επαγγελματική και παιδική ομάδα χορού, με κουστούμια εποχής. Επί σκηνής θα βρίσκονται περισσότεροι από 120 συντελεστές.

Πρόκειται για μια θεαματική παράγωγη σε διεθνή πρότυπα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, μια πολύ ευχάριστη μουσικοχορευτική βραδιά.

Θα συμπράξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, με σολίστ τους: Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο) Κατερίνα Ρούσσου (μετζο σοπράνο), Τατιάνα Παπαγεωργίου (πιάνο).

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα Υπουργείο Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων ΟΠΑΝΑΔΑ. Αναμένεται σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος καθώς και ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος θα βραβεύσει την Πρόεδρο του Συλλόγου.

Η εκδήλωση αποπειράται να φέρει στο φως το σοβαρό θέμα των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, το πρόβλημα της νοοτροπίας των ελλήνων που διστάζουν να γίνουν δότες καθώς και το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο που θέτει θέματα περί του «φυσικού θανάτου» και της επιλογής από τους γιατρούς της πράξης η όχι της δωρεάς οργάνων.

Ο Σύλλογος αποτελείται από ασθενείς- μελή που έχουν δεχθεί μόσχευμα καρδιάς ή πνεύμονα και που ο καθένας τους αποτελεί ένα ξεχωριστό ιατρικό και κοινωνικό κεφαλαίο.
Η κυρία Ιωάννα Λεβαντή, η Πρόεδρος του Συλλόγου, σε συνεντεύξεις της καταθέτει ότι όταν χειρουργήθηκε ήταν η πρώτη ασθενής και ουδείς ούτε το κράτος αναγνώριζε αυτή την κατηγορία ασθενούς διότι δεν υπήρχε. Εκ τότε έχουν γίνει πολλά βήματα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Υπουργος με την παρουσια του θελει να υπογραμμισει την σημασια της δημιουργίας συνείδησης αναφορικά με την αξία της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων και η επίτευξη της ανάληψης, από κάθε κοινωνικό και θεσμικό φορέα, του ρόλου που του αναλογεί ως προς την προώθηση της Ιδέας της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων.

Facebook Comments