Υπερψηφίστηκαν με μεγάλη πλειοψηφία τόσο τα άρθρα όσο και οι τροπολογίες του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφοροποιήσεις βουλευτών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Θάνος Μωραίτης και ο Δημήτρης Κρεμαστινός ψήφισαν “παρών” σε όλες τις υπουργικές τροπολογίες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρακτική των υπουργών να καταθέτουν αιφνιδιαστικά τροπολογίες χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.

Οι κύριοι Απόστολος Κακλαμάνης και Θάνος Μωράιτης καταψήφισαν το άρθρο 17 για την κατάργηση Νομικών Προσώπων, όπως η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας στο Μεσολόγγι.

Ενώ οι Γιάννης Κουτσούκος, Γιώργος Ντόλιος, Γιάννης Δριβελέγκας και Μιχάλης Κασσής καταψήφισαν τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αφορά ενδοομιλικές συναλλαγές, με την αντιπολίτευση να διαμαρτύρεται πως με αυτή την τροπολογία διαγράφονται πρόστιμα σε μεγάλες εταιρίες που εμπλέκονται σε τριγωνικές ενδοομιλικές συναλλαγές.

Παρών στην τροπολογία για την διαδημοτική κινητικότητα ψήφισε ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη Ν.Δ, ενώ ο μέχρι χθες υποψήφιος περιφερειάρχης Βασίλης Οικονόμου είπε “ναι” στην κατάργηση του Οργανισμού Κωπαϊδας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στην ΔΗΜΑΡ που ψήφισαν “κατά”.

Facebook Comments