Την εκτίμηση ότι το αργότερο έως την Τρίτη η κυβέρνηση θα έλθει σε συμφωνία με την τρόικα εξέφρασε στον ΣΚΑΪ και τον Σπύρο Μάλλη ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας.

«Η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι δείγμα ότι η χώρα έχει αποδεσμευτεί από την ανυπόφορη ανάγκη δανεισμού. Η θηλιά χαλαρώνει» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Είναι η τελευταία αξιολόγηση με καθεστώς ανάγκης δανεισμού από τους εταίρους» τόνισε ο βουλευτής.

Ο κ. Τασούκας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αλλά όχι αυτά που θα επιβαρύνουν περισσότερο τα εισόδημα των Ελλήνων και ειδικά των χαμηλόμισθων.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει διαπραγμάτευση» σχολίασε το μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης. «Όσες χώρες έχουν υψηλό χρέος είναι σε διαδικασία υψηλού εποπτικού έλεγχου με τιμωρητική διαδικασία. Αν δεν έχεις πειθαρχία αυστηρή θα έχεις και τιμωρητική διαδικασία» τόνισε.

«Θα έπρεπε να υπάρχει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας δεν υπάρχει ανάπτυξη» πρόσθεσε ο κ. Καλύβης.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Λιάρος επισήμανε ότι η δήλωση Τσίπρα πως είναι στημένη η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές υπονομεύει τη χώρα και τη διαπραγματευτική διαδικασία. «Καλά κάνει και αντιστέκεται η κυβέρνηση με την τρόικα. «Πρέπει να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να τραβήξουμε και κόκκινες γραμμές όπως στο γάλα» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος τόνισε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Facebook Comments