Μπόνους 8.000 ευρώ θα δώσει στον κάθε εργαζόμενό της η αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων Porsche, γιορτάζοντας μια χρονιά με ρεκόρ πωλήσεων.

Η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη ανέφερε λειτουργικά έσοδα το 2013, 2.580.000 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Στα 162.145 αυτοκίνητα, οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 15% το 2012, ενώ τα έσοδα σημείωσαν αύξηση κατά 3% φτάνοντας τα 14,3 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της Porsche την Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ματίας Μιούλερ, εξήρε τις επιδόσεις της επιχείρησης, αλλά παρέμεινε επιφυλακτικός.

«Παρά το γεγονός ότι η Porsche θα αυξήσεις τις πωλήσεις και τα έσοδά της, το 2014 θα είναι μια χρονιά γεμάτη απαιτήσεις» δήλωσε.

Κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2014, οι παγκόσμιες παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 3% σε 23.286 οχήματα» πρόσθεσε ο Μιούλερ.

Οι εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας θα λάβουν μπόνους 8.200 ευρώ έκαστος εξαιτίας αυτής της επιτυχίας, μετά τη συμφωνία μεταξύ του συμβουλίου της Porsche και του Εργατικού Κέντρου.

Από αυτά, τα 600 ευρώ θα καταβληθούν ως ειδική συνταξιοδοτική εισφορά.

Ο Uwe Hück, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι κέρδισαν αυτά τα χρήματα μέσα από τις εξαιρετικές τους επιδόσεις, την ευελιξία και την αυξημένη παραγωγικότητά τους. Το σύνθημά μου είναι: τα κέρδη είναι σημαντικά για την υπεράσπιση των κοινωνικών επιτευγμάτων. Και η Porsche αποδεικνύει πως οι υψηλές αποδόσεις και η κοινωνική ευθύνη δεν είναι δύο έννοιες αντίθετες».

Facebook Comments