Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί κι αυτό προκύπτει από τις χαμηλές συναλλαγές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Δευτέρας, διότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την τρόικα.

Κι αυτό, τη στιγμή που την ερχόμενη Παρασκευή η S&P κατά πάσα πιθανότητα θα προχωρήσει στην καθιερωμένη αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας. Μία συμφωνία με την τρόικα, αναφέρουν χρηματιστές, θα μπορούσε να δώσει άλλον αέρα.

Ωστόσο, με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χ.Α. στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και με το γενικό δείκτη να ανακάμπτει πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα. Αν και η επόμενη περίοδος αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη για την αγορά, αφού αναμένεται ότι θα τρέξουν δύο αυξήσεις κεφαλαίου, της Πειραιώς και της Alpha, ωστόσο, οι επενδυτές, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές σε μετοχές από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, αλλά και άλλα χαρτιά, μη τραπεζικά από τον 25άρη. Μετά την κούρσα της αγοράς της Μόσχας, αφού πέρασε η ένταξη στη Ρωσία της Κριμαίας μετά το χθεσινό δημοψήφισμα, το καλό κλίμα φαίνεται ότι περνάει και σε άλλες αναδυόμενες αγορές της Ευρώπης.

Με τον γενικό δείκτη να κινείται προς τις 1.340 μονάδες και ισχυρή στήριξη πλέον κάτω από τις 1.300, ο ΟΠΑΠ ενισχύεται στα 12,25 ευρώ. Με κέρδη 3,28% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 3,78  ευρώ.   Κέρδη 1,52% για τον ΟΤΕ στα 12,56 ευρώ -με ανακοινώσεις για αγορές ιδίων μετοχών.

Κέρδη 1,56% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,95 ευρώ και πάνω από 1,8% για την Alpha bank στα 0,712 ευρώ. Κέρδη 1,98% για την ΔΕΗ στα 11,81. Με άνοδο 1,16% η Coca – Cola στα 17,40 ευρώ.  Κέρδη 2,28% για τα Σωληνουργεία Κορίνθου στα 2,07 ευρώ. Με άνοδο 2,67% η Eurobank Properties και ο ΟΛΠ. Άνοδος 1,90% για την ΕΧΑΕ στα 9,14 ευρώ. Κέρδη 2,48% για την ΓEK-TERNA και πάνω από 8% για την Τράπεζα Αττικής.  Πάνω από 2% η Σιδενόρ, Υγεία, Φουρλής και Χαλκόρ. Στα 4,9 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές συναλλαγές. 

Facebook Comments