Καταιγιστικός ήταν από το βήμα στην προεκλογική του ομιλία ο Νικήτας Κακλαμάνης την περασμένη τετάρτη σε μία κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL. Μεταξύ άλλων εξήγγειλε μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας γιά όσους επιχειρηματίες εγκαθίστανται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και απαλλαγή των δημοτικών τελών για τους νέους κατοίκους.

Αίσθηση όμως προκάλεσε η πρόταση του για δημιουργία δευτέρου αεροδρομίου στην Αττική προκειμένου να υπάρξει τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Τόνισε το γεγονός είναι ότι ο διεθνής αερολιμένας της Αθήνας χρεώνει υπέρογκα τέλη στις αεροπορικές εταιρείες που το προσεγγίζουν με αποτέλεσμα η Αθήνα μας να χάνει σημαντικά σε ανταγωνιστικότητα σε σχέση με άλλες πρωτεύουσες. Ενδεικτικά υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο διεθνής Αερολιμένας Αθηνών χρεώνει 240% περισσότερο τις ξένες αεροπορικές εταιρείες σε σχέση με τα αεροδρόμια της Κωνσταντινουπόλεως και της Μαδρίτης.

Γνωρίζουμε ότι στην περίοδο παγκόσμιας κρίσης που διανύουμε οι Αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν εισιτήρια πολύ χαμηλού κόστους είναι πολύ πιο έντονα κερδοφόρες και επιδρούν καθοριστικά στις επιλογές των τουριστών γιά προορισμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι ανταγωνίστριες χώρες δύνανται να επωφελούνται τουριστικά περισσότερο σε βάρος της χώρας μας.

Ένα δεύτερο αεροδρόμιο στην Αττική θα βοηθούσε την τόνωση της τουριστικής κίνησης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αλλά και στα παράλια της Αττικής και θα δημιουργούσε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Θα λειτουργούσε ευθέως ανταγωνιστικά προς τον Διεθνή αερολιμένα και θα προσέφερε φθηνότερα τέλη στις πτήσεις Τσάρτερ.

Ακολουθήστε τον Νίκο Κομσέλη στο Twitter: @NKomselis
 

Facebook Comments