Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην Κουμουνδούρου καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ονόματα των 42 υποψηφίων θα εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει το αργότερο μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με τα παραπολιτικά του Έθνους, ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Μάλιστα, σε χθεσινές δηλώσεις του (ertopen.com) επιβεβαίωσε ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στον κατάλογο των υποψήφιων ευρωβουλευτών που θα τεθούν στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεθαύριο Πέμπτη ο Γ. Μηλιός θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του με τίτλο «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς», με ομιλητές τον Αλέξη Τσίπρα, τη Ρένα Δούρου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη…

Ωστόσο, πέρα από τον κ. Μηλιό ακούγονται και άλλα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ όπως το όνομα του Δημήτρη Παπαδημούλη. Όταν ρωτήθηκε αν ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα εκείνος απάντησε:

«Για όλους τον πρώτο λόγο έχει το κόμμα και οι συλλογικές του αποφάσεις».

Μένει να δούμε τι σημαίνει αυτό πρακτικά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο νόμος δεν αλλάζει, οπότε υπάρχει ασυμβίβαστο, και αν ένας βουλευτής είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές θα πρέπει να παραιτηθεί…

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις περιοδείες του εν όψει εκλογών. Μετά τη Θράκη πάει στην Ηπειρο και την Παρασκευή θα μιλήσει στα Γιάννενα, όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας της Ολγας Γεροβασίλη για την περιφέρεια.

Facebook Comments