Ο Ματέο Ρέντσι ετοιμάζει δραστική μείωση των δαπανών του ιταλικού δημοσίου με ένα πρόγραμμα που θα καλύπτει σε πρώτη φάση, την επόμενη τριετία. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης οι περικοπές αυτές αναμένεται να ανέλθουν φέτος σε 7 δισεκατομμύρια ευρώ, το 2015 στα 8 δισεκ. ευρώ και συνολικά στα 34 δισεκ. ευρώ ως το 2016.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Tg5 τα 2,2 δισεκ. ευρώ αναμένεται να εξοικονομηθούν από τη μείωση των μισθών των υψηλόβαθμων στελεχών του δημοσίου και των προμηθειών του κρατικού μηχανισμού.

Άλλα 2 δισεκ. αναμένεται να εξευρεθούν από των περιορισμό της χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και δυο δισεκατομμύρια διακόσια εκατομμύρια ευρώ από την περικοπή των δαπανών για τον αμυντικό τομέα, την υγεία και τις συντάξεις. Η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο αναφέρει επίσης ότι στόχος της κυβέρνησης Ρέντσι είναι να μειώσει τον συνολικό αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 85.000 πρόσωπα μέχρι το 2016, προσφέροντας κυρίως οικονομικά κίνητρα και πακέτα πρόωρης
συνταξιοδότησης.

Σε ότι αφορά την προγραμματισμένη αγορά ενενήντα μαχητικών F-35, πληροφορίες του ιταλικού τύπου αναφέρουν ότι ο τελικός αριθμός τους μπορεί να περιορισθεί ακόμη και κατά 50%.

Μελετάται, επίσης, η πώληση του αεροπλανοφόρου του πολεμικού ναυτικού «Τζουσέπε Γκαριμπάλντι», ενώ πηγές του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι οι το συνολικό στρατιωτικό προσωπικό, μέσα στην επόμενη δεκαετία, θα μειωθεί από τα 190.000 στελέχη σήμερα στα 150.000 στελέχη, και το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου άμυνας από τριάντα χιλιάδες θα μειωθεί στις είκοσι χιλιάδες υπαλλήλους.

Facebook Comments