Το καλό κλίμα στην αγορά, παρά τις διακυμάνσεις ,  ευνοήθηκε από  την  επιτυχημένη κάλυψη του ομολόγου της Πειραιώς, ύψους  500 εκατ. ευρώ και με επιτόκιο λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις 5,12%. Ταυτόχρονα, η αγορά βρέθηκε στην αντίσταση των 1.380 μονάδων μετά την ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα, εξέλιξη η οποία δίνει ανάσες για ένα μεγάλο διάστημα στο οικονομικό επιτελείο,  τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα, την επόμενη δόση.

Τυχόν διάσπαση των 1.380 μονάδων, μπορεί να οδηγήσει την αγορά υψηλότερα, σημειώνουν οι αναλυτές, υπό την προύπόθεση να διατηρηθεί το καλό κλίμα στην αγορά. Οι χρηματιστές βλέπουν κορύφωση της αντίδρασης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, με κίνηση της αγοράς πιο ψηλά από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πολλά προσδοκώμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την S&P, η οποία θα αποτελέσει και τον οδηγό για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε στις 1.369,56 μονάδες και με κέρδη 0,33%, ενώ οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 135 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα ανακεφαλαιοποίιηση των τραπεζών και ειδικότερα της Eurobank. Σε ό,τι αφορά στη θέση του ΤΧΣ, το πιθανότερο σενάριο είναι να εγγυηθεί την αύξηση κεφαλαίου για το ποσό που αυτή δεν θα καλυφθεί. Σύμφωνα με χρηματιστές, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ΤΧΣ πάνω από 51%, δεν αποκλείεται να ζητηθούν από τις αγορές περισσότερα κεφάλαια από τα προγραμματισμένα των 2,5 δις. ευρώ.  Fairfax, New York Capital και Apollo είναι τα funds που δηλώνουν μέχρι στιγμής το παρόν στη διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank.

Ισχυρά κέρδη 3,83% για την Εurobank Properties, στα 9,50 ευρώ, επίπεδα που αποτελούν νέα υψηλά, κέρδη 3,41% για τα ΣΩΛΚ, που αναλαμβάνουν νέες δουλειές στην εγχώρια αγορά ενέργειας, με κλείσιμο στα 2,12 ευρώ. Κέρδη 3,37% για την ΕΥΔΑΠ, που έκλεισε σε νέα υψηλά, στα 9,20 ευρώ, 3,08% ενισχύθηκε η Εθνική, που έσπασε τα 4 ευρώ και όγκο 2,2 εκατ. τεμαχίων. Συνεχίζει ανοδικά η Folli Follie, που έχει τιμή στόχο στα 30 ευρώ. Κλείσιμο πάνω από τα 14 ευρώ για την Jumbo, κέρδη περίπου κατά μία ποσοστιαία ποσοστιαία μονάδα για την ΓΕΚ/Τέρνα,νέα άνοδος για την Motor Oil, στα 10,27 ευρώ με υψηλό τα 10,29 ευρώ. Εντολές βγήκαν ακόμα σε ΟΤΕ, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, με τη Μυτιληναίος να σταθεροποιείται στα 7,20 ευρώ. Διόρθωση βγήκε στην  Ιντραλότ, που υποχώρησε στα 2,37 ευρώ, ενώ η Πειραιώς έκλεισε με μικρές απώλειες στα 2 ευρώ, με την Alpha  αμετάβλητη στα 0,728 ευρώ.

Facebook Comments