Οι διακυμάνσεις είναι στην ημερήσια διάταξη την Τετάρτη. Alpha Εθνική και Πειραιώς κινούνται ανοδικά, στον απόηχο του ομολόγου της Πειραιώς, ενώ το θετικό πρόσημο «ψάχνουν», ΔΕΗ, Ιντραλότ, Jumbo, Coca Cola.

Πιέσεις βγαίνουν στην Eurobank Properties, με απώλειες μεγαλύτερες του 2%, την ΓΕΚ/Τέρνα που υποχωρεί στα 4,12 ευρώ, ΟΤΕ, στα 12,64, Τιτάν στα 24,35, Σωληνουργεία, στα 2,09 ευρώ. Δεύτερη απόπειρα διάσπασης των 1.380 μονάδων σήμερα στο Χ.Α., αλλά χωρίς δυναμική και μάλλον… άσφαιρη, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά παράγοντες της αγοράς.

Ενόψει της λήξης των παραγώγων την ερχόμενη Παρασκευή και της αβεβαιότητας που υπάρχει ως προς το τι θα πράξει η S&P, δηλαδή αν θα αναβαθμίσει ή όχι την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί.

Το κλίμα έχει αλλάξει εμφανώς υπέρ της χώρας μας και την αύξηση του ρίσκου στην Ελληνική αγορά, μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς, η οποία σηματοδοτεί την  έξοδο της χώρας στις αγοράς και μετά τη συμφωνία με την τρόικα. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί οριακά στις 1.367 μονάδες και με τις συναλλαγές περί τα 50 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments