Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με μικρές απώλειες 0,38%, στις 1.364,41 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 123 εκατ. Ευρώ.

Σημειώνεται ότι σήμερα άλλαξε χέρια το 0,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ.  Ισχυρή ήταν η αντίδραση της Εθνική με κέρδη περίπου 2%. Στα 4,10 ευρώ και κέρδη σχεδόν 17,5% σε μόλις δέκα συνεδριάσεις.

Σημειώνεται ότι η τιμή στόχος από την Deutsche Bank είναι τα 4,5 ευρώ. Κέρδη 1,51% για την Alpha, στα 0,739 ευρώ και 0,50% για την Πειραιώς, στα 2,01 ευρώ.

Κέρδη 5,49% για την Eurobank στα 0,50 ευρώ.  Από εκεί και πέρα τα υψηλά συνεχίζονται για την ΕΧΑΕ, με κλείσιμο στα 9,46 ευρώ,  ενώ πιέσεις βγήκαν στην Jumbo, που υποχώρησε στα 13,55 ευρώ, την Folli Follie στα 26,99 ευρώ, τον Τιτάνα στα 24,20  ευρώ, τον Μυτιληναίο στα 7,08 ευρώ και τον ΟΤΕ στα 12,60 ευρώ.

Οι χρηματιστές κάνουν λόγο για φυσιολογική διόρθωση, έπειτα από τον καταιγισμό των θετικών ειδήσεων από την επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου της Πειραιώς και τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Η αγορά πλέον, στρέφει την προσοχή της στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Πέμπτη, μετά το κλείσιμο της αγοράς από την Εθνική Τράπεζα και βεβαίως περιμένει την βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την S&P και εν συνεχεία των τραπεζών.

Στα αρνητικά περιλαμβάνεται δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλου ότι η έξοδος στις αγορές θα πραγματοποιηθεί γενικώς εντός του πρώτου εξαμήνου, χλώντας σχετικά το «παραμύθι» που έχουν πλάσει οι διαχειριστές και όλοι οι εμπλεκόμενοι περί τα χρηματιστηριακά και την αγορά των ομολόγων. Ότι δηλαδή, η έκδοση ομολόγου 5ετούς διάαρκειας από την Ελλάδα μπορεί να γίνει από μέρα σε μέρα, ενδεχομένως και μέσα στον Μάρτιο.

Facebook Comments