Η κινεζική εταιρεία Alibaba αγόρασε σημαντικό μερίδιο στην εφαρμογή μηνυμάτων Tango των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στην πιο hot αγορά αυτή τη στιγμή στον κλάδο της τεχνολογίας

Ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba, επένδυσε 215 εκατ. δολάρια στην εφαρμογή αποστολής άμεσων μηνυμάτων Tango, στην μεγαλύτερη επένδυση της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου σε μία νεοσύστατη αμερικάνικη επιχείρηση. Η Τango είναι εφαρμογή chat όπως το WhatsApp and τοVibe.r

Η αύξηση της χρήσης smartphones έκανε τις εταιρείες εφαρμογών chat από τις πιο hot στην τεχνολογία, μετά και την απόκτηση του WhatsApp από το Facebook τον περασμένοο μήνα.

Για την Alibaba, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης αργότερα φέτος, η συμφωνία με την Tango θα μπορούσε να την βοηθήσει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και να διευρύνει την εμβέλειά της εκτός της Κίνας. Η Tango έχει 200 εγγεγραμμένους χρήστες σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ενώ ο πυρήνας των επιχειρήσεων της Alibaba παραμένει στην Κίνα, ψάχνει τρόπους που μπορεί να χρησιμοποιήσει την πρόσβασή της σε Κινέζους καταναλωτές και εμπόρους έτσι ώστε να βοηθήσει την επέκτασή της τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες αγορές .

Η Alibaba σχεδιάζει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο αργότερα αυτό το έτος και η δημόσια εγγραφή της αναμένεται να αντλήσει πάνω από τα 16,1 δισ. δολάρια που άντλησε το Facebook το 2012. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η Alibaba θα μπορούσε να αντλήσει μέχρι και 25 δισ. δολάρια.

Οι εφαρμογές chat δεν έχουν γίνει από τις πιο ελκυστικές περιοχές για επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής μέχρι στιγμής φέτος, καθώς το ποσοστό των smartphones συνεχίζει να αυξάνεται, μαζί με το ποσό του χρόνου που περνούν οι χρήστες σε αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, η Tango είναι εφαρμογή συνομιλίας μέσω βίντεο η οποία ιδρύθηκε το 2010 από τον Γάλλο επιχειρηματία Ερικ Σέτον και τον Ισραηλινό επιχειρηματία Ούρι Ραζ, στην προσπάθειά του ς να βρουν έναν τρόπο να μείνουν σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά τους. Οι χρήστες μπορούν να παίξουν παιχνίδια με τους φίλους τους, να μοιράζονται φωτογραφίες, να πραγματοποιούν κλήσεις ή να στέλνουν μηνύματα δωρεάν.

Facebook Comments