Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί οριακά στις 1.360 μονάδες, με την Εθνική να κινείται ανοδικά προς τα 4,18 ευρώ, μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του έτους, τα οποία ήταν καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις.

Μικρές απώλειες για την Alpha και αισθητή αντίδραση και πάλι για την Πειραιώς, που ενισχύεται προς τα 2,08 ευρώ. Όσο καλύτερα πηγαίνει η μετοχή στο ταμπλό, τόσο σε πιο λογικά πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου, δηλαδή κοντά στο 1,70 με 1,80 ευρώ, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Tην αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας από την S&P μετράει η αγορά, αλλά δεν είναι τα μόνα. Σήμερα λήγουν οι τριπλές σειρές στα παράγωγα 9μήνας, τρίμηνο και χρόνος) και ταυτόχρονα, πραγματοποιείται η αξιολόγηση των Ελληνικών μετοχών από τον οίκο FTSE, δίδοντας μεγαλύτερα περιθώρια στάθμισης στα τραπεζικά χαρτιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 38 εκατ. ευρώ που είναι ο τζίρος στο Χ.Α. ως αυτή την ώρα, σχεδόν το 62% έχει πραγματοποιηθεί από την Εθνική, την Πειραιώς, την Alpha και τα warrants τους. Για δε την S&P είναι γεγονός, όπως υποστηρίζουν παράγοντες του Χρηματιστηρίου, ότι η αγορά θα περίμενε κάτι καλύτερο, αν και όπως προκύπτει από την έκθεση που συνόδευσε την αξιολόγηση η οποία παρέμεινε σταθερή, περαιτέρω βελτίωση θα μπορούσε να έρθει από τη στιγμή που θα ληφθούν αποφάσεις για την οριστική διαχείριση του Ελληνικού χρέους.

Μεγάλες απώλειες περίπου κατά 3% καταγράφει η μετοχή της ΕΧΑΕ, η οποία υποχωρεί στα 9,21 ευρώ. Ο λόγος της πτώσης έχει να κάνει με την επιστροφή κεφαλαίου. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει μετρητά 0,20 ευρώ στους μετόχους της, ενώ η αγορά είχε προσδοκία για μεγαλύτερο ποσό της τάξης των πενήντα λεπτών. Μικρά κέρδη για ΟΠΑΠ και ΟΤΕ και οριακές απώλειες για τη ΔΕΗ. Επιστροφή κεφαλαίου 0,18 ευρώ θα πραγματοποιήσει και η Eurobank Properties.

Facebook Comments