Την ενίσχυση των υψηλών χρηματοοικονομικών δεικτών της, τη θωράκιση του ισολογισμού της , τη βελτίωση του λειτουργικού της αποτελέσματος πέτυχε μεταξύ άλλων η Geniki Bank, η οποία όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Νίκος Καραμούζης, αναμένεται να επιστρέψει σε λειτουργική κερδοφορία εντός του 2014.

Η τράπεζα μείωσε τις καθαρές ζημιές μετά από φόρους στα 2,9 εκατ. ευρώ το 2013 έναντι ζημιών 100,5 εκατ. ευρώ το 2012 εξαιρουμένων δε ,των έκτακτων εξόδων (εθελουσίας των εργαζομένων) η τράπεζα πραγματοποίησε κέρδη μετά φόρων 28,3 εκατ. ευρώ.

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε ο δείκτης βασικών κεφαλαίων της τράπεζας (Core Tier I) o ο οποίος διαμορφώθηκε στο 18,2% στο τέλος του 2013 έναντι 14,7% στο τέλος του 2012.

Οι καταθέσεις της Geniki Bank ενισχύθηκαν το 2013 κατά 6% έναντι του 2012 και διαμορφώθηκαν στα 2.168 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των καταθέσεων επιτεύχθηκε παράλληλα με τη σημαντική αποκλιμάκωση των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων (-146 μονάδες βάσης).

Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις της τράπεζας μειώθηκε στο 82% στο τέλος του 2013 με μηδενική εξάρτηση της τράπεζας για άντληση ρευστότητας από το Ελληνικό Δημόσιο ή το Ευρωσύστημα.

Η τράπεζα μείωσε τις λειτουργικές της δαπάνες κατά 18% σε ετήσια βάση το 2013 και διατήρησε υψηλότατους δείκτες κάλυψης επισφαλών δανείων, με τη σχέση προβλέψεων προς το σύνολο των επισφαλών δανείων να έχει διαμορφωθείς το 63%.

Σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, η Geniki Bank όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Καραμούζης προχωράει στη στόχευσή της που είναι ο επιχειρησιακός και λειτουργικός μετασχηματισμός της τράπεζας επί τη βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης εργασιών.

Facebook Comments