Φυσικά και θα γίνουν εκλογές….Πότε; Κάποτε!  Βλέπετε πέραν της κοινωνικής στήριξης και κυρίως της κοινωνικής ανοχής η δεύτερη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και κρίσιμη πατερίτσα τους ΑΝΕΛ, διαθέτει μια πρωτοφανώς αρραγή κοινοβουλευτική ομάδα. Ο δε  πολυχρησιμοποιημένος προπαγανδιστικά «ξένος» παράγοντας, στρώνει κόκκινα χαλιά και χαριεντίζεται με την αριστεροδέξια κυβέρνηση  σε κάθε ευκαιρία. Διότι τι θέλουν οι δανειστές και οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι; Πολιτική ηρεμία…..Μια λογική συνεννοήσιμη κυβέρνηση που θα ακολουθεί τις αδρές γραμμές του μνημονίου και μια ακόμη πιο λογική αντιπολίτευση που δεν θα ξηλώνει τα κάγκελα και τα πεζοδρόμια απειλώντας τους πάντες για τα πάντα. Κι αυτό συμβαίνει σήμερα καθώς οι οργισμένοι διαδηλωτές κάθισαν στους θώκους και έγιναν συστημικοί κυβερνώντες ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ασκούν μια ευπρεπή και πάντως διόλου ακτιβιστική αντιπολίτευση….

Φυσικά θα γίνουν εκλογές…..Κάποτε! Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τη μοίρα όσων με την πολιτική τους προκάλεσαν «πόνο» στον κόσμο: Θα καταψηφιστεί με μόνο ερωτηματικό το ποσοστό. Δεν έχει σημασία τι αφήγημα θα αναπτύξουν η Κουμουνδούρου και το Μαξίμου μαζί, διότι πάνω απ όλα, πιο πάνω κι από το κοροϊδιλίκι και την kolotoumba, θα μετρήσει ο «πόνος» από τη συνέχιση σκληρών μέτρων λιτότητας και από την επιβολή νέων μέτρων που φορτώθηκαν πάνω στα παλιά…. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία της ΝΔ. Γι αυτό όλες οι νέες κυβερνητικές εξαγγελίες που έχουν αντίκτυπο στην τσέπη, στοχεύουν στο να δώσουν χάντρες και καθρεφτάκια στα χαμηλά στρώματα με ταυτόχρονη επιβάρυνση των λιγότερων αριθμητικά, πρώην μεσαίων και νυν βαπτισθέντων….. «πλουσίων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει σε ποιους και πώς θα απευθυνθεί προεκλογικά. Έχει επιλέξει και τον τρόπο που θα πλασάρει σε αυτούς το παραμύθι με τον ανάλγητο νεοφιλελεύθερο δράκο που θα τους κάνει φτωχότερους προς όφελος των εχόντων και κατεχόντων. Το παραμύθι έχει και κακιά μάγισσα, αυτή της μαύρης διαφθοράς και διαπλοκής η οποία πετάγεται κατά παραγγελία μέσα από το μπαούλο της μεταπολίτευσης….

Όλη η παράλληλη ατζέντα της κυβέρνησης στοχεύει στον αποπροσανατολισμό από το πρόβλημα της τσακισμένης πραγματικής οικονομίας κι από την φοροϋστερία που επιβάλλεται για να καλυφθούν οι «τρύπες» της δεύτερης φορά αριστεροδέξιας διακυβέρνησης. Από την ταυτότητα των διεμφυλικών ως τα F16 κι από τις τηλεοπτικές άδειες ως την ανομία στα ΑΕΙ,  η κυβέρνηση δημιουργεί θέματα που κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο, ενώ συνεχίζει ανενόχλητη να θάβει πιο βαθιά τη μεσαία τάξη που βάφτισε για ευνόητους λόγους ….μεγαλοαστική!

Τούτων δοθέντων η ΝΔ πρέπει να μιλήσει πειστικά για το τι θα κάνει ώστε να ξαναδεί ο μέσος Ελληνας μπροστά του ,το χρώμα του χρήματος.… Αν υπάρχει ένα κοινό ζητούμενο από τη μία άκρη της χώρας ως την άλλη είναι αυτό: Πώς θα παραχθεί  νέος πλούτος μετά από 9 χρόνια λιτότητας. Μπορεί η απάντηση να μετουσιωθεί σε πολιτικό λόγο από τη ΝΔ; Αν ναι, τότε ας αφήσουν τις γενικές θεωρίες και τις σοφιστικέ ατζέντες κι ας επικεντρωθούν στη δύσκολη αυτή δουλειά: Να πείσουν  τον «κουφό» και απογοητευμένο από όλους κόσμο ότι και ξέρουν και μπορούν.

Facebook Comments