Ιδιαίτερη νευρικότητα προκάλεσε στους αμερικανικούς δείκτες η μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση του δείκτη μεταποίησης PMI, με τη Wall Street να καταγράφει απώλειες μετά το ανοδικό άνοιγμα.

Ειδικότερα, στις 16:18 ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει μόλις 0,02% στις 16.307,17 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει πτώση 0,88% στις 4.239,40 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,33% στις 1.860,50 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Apple ενισχύεται κατά 1,1%, μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Comcast, για τη διαδικτυακή και on-demand τηλεόραση.

Η Herbalife ενισχύεται κατά 6,7%, καθώς συμφωνήθηκε να τοποθετηθούν στο διοικητικό συμβούλιο τα τρία στελέχη που πρότεινε ο μεγαλοεπενδυτής Carl Icahn.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός PMI στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2014, αφού υποχώρησε στις 55,5 μονάδες, έναντι 57,1 τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση, αλλά μικρότερη στις 56,5 μονάδες.

Πάντως, οι αγορές ανά τον κόσμο παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, και ιδιαίτερα στην Κριμαία, καθώς οι κυρώσεις που σχεδιάζουν να επιβάλουν σταδιακά οι Δυτικοί στη Μόσχα, θα επηρεάσει χιλιάδες εταιρείες στη Γερμανία, στην Κίνα, στην Ιταλία και την Ολλανδία. Παράλληλα, εκτιμάται ότι δεν είναι λίγες οι στιγμές που η λεπτή γραμμή που θα οδηγήσει σε μία πολεμική σύρραξη είναι πολύ εύκολο να ξεπεραστεί.
 

Facebook Comments