Έξι Έλληνες εικαστικοί δείχνουν τη δουλειά τους, μεταφέροντας ένα κομμάτι της ελληνικής δημιουργίας στη πόλη του Λουξεμβούργου. Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ελληνικής Πρεσβείας στο Λουξεμβούργο, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.

Η δουλειά των Eλλήνων καλλιτεχνών προκάλεσε αίσθηση στο κοινό, που τίμησε τα εγκαίνια με την αθρόα προσέλευσή του.

Πρόκειται για τους ζωγράφους Βάσω Γκιώνη, Ίριδα Ξαναλάτου, Δελίνα Βασιλειάδη, Μάρκο Βενιό, Κώστα Ράμμο και τον γλύπτη Άγγελο Παναγιωτίδη, οι οποίοι, κάτω από το γενικό τίτλο «Ωδές», προσεγγίζουν με το δικό τους τρόπο, μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και τεχνοτροπίας από προσωπογραφίες, μέχρι τοπία και συνθέσεις.

Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 20 Μαρτίου, ο Έλληνας πρέσβης στο Λουξεμβούργο, Θεόδωρος Γεωργακέλος χαιρέτησε την εκδήλωση, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει την κρίση με τη δημιουργία». Ο κ. Γεωργακέλος ευχαρίστησε το κοινό για το ενδιαφέρον που έδειξε στην εκδήλωση της ελληνικής Προεδρίας και εξήρε το ταλέντο των καλλιτεχνών, ενώ ευχαρίστησε επίσης την Ε. Επιτροπή για την εποικοδομητική συνεργασία.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Απριλίου.

Facebook Comments