Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι στην Ιταλία ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία συνδέοντάς τη με μια πρόταση νόμου η οποία προβλέπει την κατάργηση 110 ιταλικών νομών.

Η τελική ψηφοφορία προβλέπεται να διεξαχθεί σήμερα το βράδυ. «Με τον τρόπο αυτό θα καταργηθούν τρεις χιλιάδες μισθοί ισάριθμων πολιτικών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε μήνυμά του μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μέρος των κεντρώων γερουσιαστών οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση δεν εγκρίνουν το σχέδιο κατάργησης των νομών. Έστω με μικρή διαφορά ψήφων, η ιταλική κυβέρνηση συμμαχίας αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο αναφέρθηκε στα κυβερνητικά σχέδια μείωσης των δαπανών του δημοσίου, την οποία προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι. «Οι περικοπές δεν πρέπει να είναι άσκοπες και άνευ βάσης, όπως συνέβη κάποιες φορές στο παρελθόν. Χρειαζόμαστε περικοπές οι οποίες να βασίζονται σε συγκεκριμένη λογική, σε μία νέα σειρά προτεραιοτήτων», δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος.

«Κάθε τομέας των εξόδων του δημοσίου θίγει βασικά και μη βασικά συμφέροντα. Για τον λόγο αυτό, ρέπει να γίνει μια άκρως προσεκτική επιλογή», ολοκλήρωσε ο Ναπολιτάνο.

Facebook Comments