Το έργο θα μπορούσε να μην τελειώσει ποτέ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-μερίδας Οικολόγων θα μπορούσε να είναι μια αέναη κυβέρνηση. Γιατί όχι;

Άλλοτε ως  κυβέρνηση μειοψηφίας, άλλοτε ως κυβέρνηση πλειοψηφίας στην Βουλή η δουλειά γίνεται.

Με τις ψήφους της αντιπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει τα αριστερά μπόσικα. Με τις ψήφους της πλειοψηφίας περνάει ότι ακριβώς του ζητούν οι εταίροι. Λίγο χάδι, λίγο ξύλο, και  με  χωρίς καθόλου ντροπή το καραβάνι όντως προχωράει.  Νομίζω έχουν σταματήσει και τα ουρλιαχτά.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εν τω μεταξύ “δουλεύει” καλά το σενάριο της επόμενης μέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης γενιάς.  Δείχνει τον δρόμο.  Ο Συριζαίος next generation είναι ακομπλεξάριστος. Δεν ντρέπεται να βάλει τα αθλητικά του και να βγει για jogging στους κήπους της Ουάσιγκτον. Γιατί όχι κι ο Συριζαίος της Πατησίων στο Πεδίον του Άρεως; Ο next generation συριζαίος την μια μέρα προσκυνά στον Λευκό Οίκο την άλλη στην Μακρόνησο. Την μια πάει Μέγαρο μαζί με τον γερμανό πρέσβη, την άλλη διαδηλώνει δίπλα στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Την μια ψηφίζει το κόψιμο συντάξεων και επιβάλλει φόρους και την άλλη βγαίνει στα παράθυρα του Σκάι λέγοντας «ναι αλλά οι άλλοι έκοψαν περισσότερο».

Το μοντέλο είναι σχεδόν τέλειο. Η απουσία αντιπολίτευσης το κάνει τελειότερο.

Την περασμένη εβδομάδα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη εγκάλεσε την αναπληρώτρια υπουργό Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου γιατί έχουν προσλάβει εργαζόμενους στα Κέντρα Κοινότητας χωρίς να τους έχουν εκπαιδεύσει. Όπως είπε, αυτό της το είπαν με παράπονο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα Γιάννενα που κοπανάνε μύγες, χωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν.

Τα ερωτηματικά  για τα 2,4 δις στα εξοπλιστικά τίθενται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ‘σύντροφοι εδώ δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα’.

Όταν υπάρχει ένα κενό, ο συριζαίος έχει τα αντανακλαστικά να το καλύψει.

Τις προάλλες, έγινε γνωστό ότι ο ΟΑΕΔ αναγκάστηκε να επιστρέψει  20 εκ ευρώ στην ΕΕ αφού δεν είχε καταφέρει να φτιάξει μια δράση για να τα δώσει στους ανέργους. Δεν βαριέσαι, και τι έγινε;

Ο Πρωθυπουργός πέρασε από την ΔΕΘ αναίμακτα. Κανείς δεν του έκανε , ούτε εκ των υστέρων, τις ερωτήσεις που δεν έγιναν.

Κυβέρνηση μειοψηφίας, κυβέρνηση πλειοψηφίας ΚΑΙ αντιπολίτευση μαζί.

Από την άλλη πλευρά η θέση της αξιωματικής, και γενικά της αντιπολίτευσης δεν είναι άσχημη.  Έχει θεσμική αίγλη, θέσεις εργασίας, ο καιρός περνάει όμορφα και χωρίς πολλές απαιτήσεις. Σου μένει και λίγος χρόνος για τον εαυτό σου βρε αδελφέ.

Ενώ γύρω υπάρχει η τέλεια καταιγίδα γεγονότων, καταστάσεων, συνθηκών, λαθών και ευκαιριών,  η αντιπολίτευση δίνει την εντύπωση ότι  ομφαλοσκοπεί.

Στο τέλος της ημέρας η κοινωνία δεν θα οδηγηθεί στην κάλπη έχοντας κατά νου ότι ο Κυριάκος έχει απέναντί του το κόμμα, ότι του πριονίζουν το κλαδί οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, κι ότι η Ντόρα δεν του μιλάει.

Στο τέλος της ημέρας οι πολίτες θα ψηφίσουν αφήγημα και ελπίδα. Ο χρόνος δίνει την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να δουλέψει το δικό του. Ήδη κυβερνά σα να πρόκειται να στηθούν οι κάλπες την επόμενη Κυριακή.

Η αντιπολίτευση από την άλλη ξοδεύει τον χρόνο της.  Και νομίζει πως αν ρίξει τις δυνάμεις το σαρανταήμερο προεκλογικής εκστρατείας θα καλύψει το κενό. Μπορεί ναι μπορεί κι όχι.

Ο λαός πάντως το λέει πολύ παραστατικά: αν δεν βρέξεις κ..ο , δεν τρως ψάρι.

Facebook Comments