Η JP Morgan Asset Management αύξησε τα στοιχήματά της ότι το ράλι που ώθησε τις αποδόσεις των ιταλικών και των ισπανικών κρατικών ομολόγων στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε σχέση με τη Γερμανία εδώ και περίπου τρία χρόνια, θα συνεχιστεί.

Η τράπεζα αποφάσισε να αγοράσει και πάλι ιταλικά και ισπανικά ομόλογα λόγω της βελτίωσης του οικονομικού σκηνικού, μετά την μείωση των overweight θέσεών της στις αρχές του έτους.

«Είμαστε πραγματικά τώρα πολύ πιο overweight στους συγκεκριμένους τίτλους από ότι ήμασταν στην αρχή του τρέχοντος έτους », όπως σημειώνει η τράπεζα ενώ προσθέτει ότι το ράλι θα συνεχιστεί λόγω της βελτίωσης των θεμελιωδών μεγεθών. Όπως τονίζει, αναμένει πως θα υπάρξει περαιτέρω πτώση στις αποδόσεις των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων της τάξης των 50 μονάδων βάσης φέτος.

Οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων σήμερα διαμορφώνονται στο 3,39%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2005.

Η απόδοση των αντίστοιχων ισπανικών ομολόγων αγγίζει το 3,34% τοις εκατό,, πολύ κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006.

Οι επενδυτές επιστρέφουν στις αγορές που απέφευγαν κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους που ώθησε το ιταλικό και τοισπανικό κόστος δανεισμού σε επίπεδα ρεκόρ. Η μέση απόδοση στη λήξη των ομολόγων από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία μειώθηκε στο 2,429% στις 18 Μαρτίου, το χαμηλότερα στην μετά-ευρώ εποχή, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch Indexes.

Facebook Comments