Με απώλειες ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι αμερικανικοί δείκτες, με τις πιέσεις που ασκούνται στις εταιρείες του διαδικτύου και τη Citigroup να παρασύρουν στο «κόκκινο» σχεδόν ολόκληρη της Wall Street.

Ειδικότερα, στις 16:03, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,25% στις 16.231 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,33% στις 4.159 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,30% στις 1.848 μονάδες.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι χτες η Federal Reserve έκανε γνωστό ότι απέρριψε τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Citigroup και άλλων τεσσάρων αμερικανικών τραπεζών. H απόρριψη του σχεδίου της Citigroup από τη Fed έχει ιδιαίτερο αρνητικό αντίκτυπο στη μετοχή η οποία υποχωρεί κατά 5%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η αγορά δείχνει έντονα τα σημάδια κόπωσης για την κατάκτηση νέων υψηλών, γι αυτό και δεν αποκλείεται να δούμε συνεδριάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα και εωσότου η οικονομία δείξει ότι μπορεί να δώσει ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά σημάδια.

Θετική έκπληξη σήμερα αποτελεί η Baxter, η οποία ενισχύεται κατά 5,2%, καθώς η αγορά επικροτεί την απόφαση να διασπαστεί ο όμιλος σε δύο εταιρείες, ώστε να είναι περισσότερο ευέλικτη και αποτελεσματική η διαχείριση.

Πάντως το κλίμα επιβαρύνει και η αναθεώρηση στο 2,6% της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το δ΄ τρίμηνο του 2013, από 2,4% προηγουμένως, εξαιτίας των αυξημένων δαπανών στον τομέα της υγείας. Οι αναλυτές ανέμεναν να αναθεωρηθεί το ποσοστό στο 2,7%, ωστόσο η αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων αναθεωρήθηκε επί τα χείρω, επηρεάζοντας το σύνολο του ρυθμού ανάπτυξης.

Στηρίξεις παρέχει, ωστόσο, η ανακοίνωση για μείωση κατά 10.000 των νέων αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, εκπλήσσοντας θετικά τους αναλυτές που ανέμεναν άνοδο. Οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 311.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Μαρτίου. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε στις 317.750 την προηγούμενη εβδομάδα φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Facebook Comments