Ο γενικός δείκτης κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, στις 841 μονάδες, αφού οι κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών έχουν υποχωρήσει σημαντικά με αποτέλεσμα να μην επηρεάζουν σημαντικά στη διαμόρφωση της τελικής εικόνας της αγοράς. Από την άλλη όμως, ο τραπεζικός κλάδος υποχωρεί αισθητά πάνω από 5%, στις 109 μονάδες, επίπεδα τα οποία αποτελούν πολυετή χαμηλά.

Η μετοχή της Eurobank υποχωρεί σχεδόν κατά 9%, στα 0,1730 ευρώ και η Εθνική πάνω από 8%, στα 0,538 ευρώ. Οι συναντήσεις της τρόικα με την διοίκηση της ΕΤΕ και το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει το deal με την Eurobank ενισχύει την ανασφάλεια των επενδυτών, οι οποίοι σπεύδουν να μειώσουν τις θέσης τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς το ζήτημα αυτό. Από εκεί και πέρα απώλειες άνω του 6% σημειώνει η Πειραιώς, με την αγορά να εκτιμά ότι η ιδιωτική τοποθέτηση θα γίνει σε επίπεδα χαμηλότερα από τα τρέχοντα.

Πτώση, μικρότερη όμως, σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες, καταγράφει η Alpha, με τους ξένους οίκους, όπως η Citigroup, να εκτιμά ότι η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει στα 55 λεπτά. Η μετοχή υποχωρεί στα 0,593 ευρώ. Από εκεί και πέρα, τις ισορροπίες στο ταμπλό κρατούν οι μετοχές του ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο, ενώ η Coca Cola, υποχωρεί οριακά, μόλις 0,40%.

Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές και διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 15 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Τεχνικά, η τάση στο Χ.Α. έχει αλλάξει για τα καλά, με την κίνηση πλέον να είναι πλαγιοκαθοδική, με την επόμενη ισχυρή στήριξη να εντοπίζεται στην περιοχή των 820 μονάδων.  

Facebook Comments