Με κέρδη ξεκίνησαν σήμερα τις συναλλαγές τους οι αμερικανικοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τα πολύ θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα,  ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,07% στις 16.544,38 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,11% στις 4.272,79 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,08% στις 1.886,93 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο θετικός τόνος στις αγορές θα συνεχιστεί και σήμερα, καθώς η αγορά εργασίας δείχνει να συνεχίζει την ανάκαμψη του. Βασικός καταλύτης άλλωστε στις αγορές εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι η πορεία της εν λόγω αγοράς.

Στο ταμπλό, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το +78,8% της MannKind, μετά το χθεσινό +100%, καθώς ανακοινώθηκε ότι η Επιτροπή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το φάρμακο Afrezza για το διαβήτη της εταιρείας.

Η έγκριση για το εγχειρητικό σύστημα da Vinci Xi της Intuitive Surgical από την ίδια επιτροπή των ΗΠΑ, οδηγεί τις μετοχές της εταιρείας στο +1,33%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, περί τις 191.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στην αμερικανική οικονομία τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητας από το ινστιτούτο Automatic Data Processing (ADP). Το ADP αναθεώρησε και την αύξηση του Φεβρουαρίου στις 178.000 θέσεις εργασίας από την προηγούμενη εκτίμηση των 139.000.

Τα στοιχεία αποκτούν κάθε μήνα ξεχωριστή σημασία, καθώς οι αναλυτές χρησιμοποιούν τα στοιχεία του ADP για να έχουν μια αίσθηση για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Facebook Comments