Σούπερ άνοδος για την μετοχή του ΟΤΕ, που ανέκαμψε σχεδόν κατά 5%, στα 12,58 ευρώ και τζίρο 10,67 εκατ. ευρώ. Τα υψηλά για φέτος ανέρχονται στα 13,20 ευρώ. Η αγορά τοποθετείται στη μετοχή μετά τα αποτελέσματα της περασμένης χρήσης, αφού ο ΟΤΕ εμφάνισε στο σύνολο της χρήσης ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, ύψους 1,4 δις. ευρώ.

Ισχυρά κέρδη και για τη ΜΕΤΚΑ, που, επίσης, ενμφανίζει ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, μεγάλο ανεκτέλεστο έργων, ενώ υπάρχει πεποίθηση για διανομή μερίσματος. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 3,70%, στα 14,29 ευρώ, τιμή, η οποία αποτελεί νέα υψηλά έτους.

Κέρδη 1,47% για την ΕΥΔΑΠ, στα 8,9 ευρώ, αντίδραση για την Frigoglass, στα 4,94 ευρώ και με την αγορά να εκτιμά ότι η μετοχή μπορεί να κατευθυνθεί προς τα προηγούμενα υψηλά, αυτά των 5,6 ευρώ.

Κέρδη για την Τέρνα Ενεργειακή, στα 4,60 ευρώ, 1,13% ο Μυτιληναίος, στα 7,18 ευρώ  και υψηλό έτους τα 7,32 ευρώ. Αντίδραση με κίνηση στα 2,34 ευρώ για την Ιντραλότ και προηγούμενο υψηλό στα 2,51 ευρώ. Από εκεί και πέρα, υποτονικότερη ήταν η αντίδραση σε Jumbo, EXAE,  Eθνική, στα 4,09 ευρώ και τιμή στόχο από τους ξένους στα 4,5 ευρώ. Aντίδραση για τα ΕΛΠΕ και τον ΟΠΑΠ, που, επίσης, εμφανίζουν υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, Motor Oil και ΔΕΗ.

Σήμερα ήταν η τέταρτη συνεχόμενη άνοδος για την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 1.353,01 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,76% και τζίρο 111 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, η αγορά των ομολόγων επιδίδεται σε πάρτι, με την ονομαστική τιμή του Ελληνικού δεκαετούς τίτλου να αγγίζει τις 80 μονάδες, το spread να υποχωρεί κάτω από τις 420 μονάδες βάσης και η απόδοση να κατεβαίνει στα επίπεδα του 6,1%, κάτι που έχει να συμβεί πριν από την ένταξη της χώρας στο… μνημόνιο.  Το μεγάλο ράλι των ελληνικών ομολόγων δεν δείχνει κανένα σημάδι κούρασης, με τους επενδυτές να ωθούν τις αποδόσεις του 10ετούς τίτλου σε νέα τετραετή χαμηλά σήμερα και στο 6,19% φωτίζοντας προοπτικές της χώρας για μια επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές, όπως γράφουν οι Financial Times.

Η συμφωνία του Εurogroup έστειλε το Χρηματιστήριο Αθηνών σε υψηλό σχεδόν τριών ετών και τις απόδοση του 10ετούς ομολόγου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2010, κάτω του 6,2%.

Η πτώση των αποδόσεων των ομολόγων αυξάνει τις πιθανότητες στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων εντός του τρέχοντος έτους όπως είχε προγραμματιστεί, επισημαίνει η εφημερίδα.

Facebook Comments