Σε μια συνεδρίαση αποστροφής ρίσκου σήμερα για το EUR, είδαμε τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής πριν την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, υπό τον φόβο κάποιας έκπληξης από το Μάριο Ντράγκι.

Tο EUR δέχεται πιέσεις 0.17% έναντι του USD, ωστόσο οι σημαντικότερες πιέσεις του κοινού νομίσματος εμφανίζονται έναντι της στερλίνας (-0.25%), η οποία φαίνεται δυνατή σε ένα περιβάλλον χαμηλής μεταβλητότητας.

Το GBP/USD ενισχύεται 0.09% σε μια ημέρα που η στερλίνα βρίσκει διάθεση ρίσκου. Ωστόσο, τα σημαντικότερα κέρδη εντοπίζονται στο GBP/NZD, με την ισοτιμία να παρουσιάζει τα μεγαλύτερα κέρδη σήμερα (+0.93). Αυτό οφείλεται κυρίως στις πιέσεις που δέχεται το NZD από όλα τα βασικά νομίσματα.

Διόρθωση από τα υψηλά 2 μηνών για τo USD/JPY που διαπραγματεύεται 0.04% υψηλότερα σήμερα, με τους επενδυτές να μην αναλαμβάνουν περαιτέρω ρίσκο πριν την αυριανή ΕΚΤ. Το EUR/JPY στο -0.14%, την ώρα που το GBP/JPY παραμένει σε θετικό έδαφος (+0.10%).

Η διάθεση στα χρηματιστήρια παραμένει

Σε νέα ενδοημερήσια ιστορικά υψηλά έχει περάσει ο S&P500 πάνω από τις 1.888 μονάδες, ενώ και ο Dow Jones δείχνει διάθεση να κινηθεί σε νέα υψηλά. Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χωρίς σημαντική διάθεση πριν την αυριανή ομιλία του Μάριο Ντράγκι. Ο DAX διαπραγματεύεται στις 9.630 μονάδες στο +0.25%.

Δύναμη για τα πολύτιμα μέταλλα

Σημαντική διάθεση για τα πολύτιμα μέταλλα μετά το άνοιγμα της Νέας Υόρκης, με το χρυσό να διαπραγματεύεται στα $1.292, +0.98% από τη χθεσινή συνεδρίαση. Την ίδια ώρα το πετρέλαιο υποχωρεί 0.67% στα $99.00/βαρέλι.

Facebook Comments