Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλαδικό Επιχειρηματικό Συνέδριο «BUSINESS MENTALITY – Γρήγορες Νίκες»  το οποίο πραγματοποιήθηκε  στις 28 και 29 Μαρτίου 2014, στην Θεσσαλονίκη.

Στόχος του φετινού συνεδρίου, μέσα από τις ομιλίες επιτυχημένων  επιχειρηματιών αλλά και τα πρακτικά σεμινάρια, ήταν να διατηρηθεί ζωντανό το κίνητρο του επιχειρείν. Με τον τίτλο Γρήγορες Νίκες το συνέδριο BUSINESS MENTALITY κατάφερε με μεγάλη επιτυχία να θυμίσει σε όλους τους συμμετέχοντες ότι ο ενθουσιασμός κρατά το κίνητρο ζωντανό και δίνει ώθηση να συνεχίσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα.

Στα πλαίσια του συνεδρίου αυτού την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν τρία πρακτικά σεμινάρια θέμα :

  •  Σε ποιο επίπεδο εξαγωγικής ετοιμότητας βρίσκεται η επιχείρηση σας;
  • Ξέρεις τι γίνεται με τη φορολογία σου;
  • Αποτελεσματική επικοινωνία σε επαγγελματικό επίπεδο

Την δεύτερη ημέρα  12 καταξιωμένοι επιχειρηματίες μοιράστηκαν όλη τους την πορεία, τις δυσκολίες, ακόμη και αποτυχίες που τους οδήγησαν τελικά στην επιτυχία.
 

Ο κ. Αναστάσιος Μούδιος, Ορκωτός Λογιστής Ελεγκτής, Director της GRANT THORNTON, μοιράστηκε με το κοινό πως πέτυχε σε προσωπικό επίπεδο να γίνει Director σε πολυεθνική εταιρεία αλλά και πως αρχικά ήρθε σε επαφή με καινούργιους πελάτες.   

Η κα. Άντρια Παπαδοπούλου, Σχεδιάστρια Μόδας και Επιχειρηματίας  διηγήθηκε  πως κατάφερε να σχεδιάσει προϊόν για ένα πελάτη στο Παρίσι. 

Η κα. Δώρα Μπαλτατζίδου, αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας μοιράστηκε την προσωπική επιχειρηματική της ιστορία, πως ξεπέρασε την μεγαλύτερη δυσκολία  που ήταν το γεγονός ότι ήταν γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα και  ξεκινώντας από το μηδέν  τώρα έχει 2 λογιστικά γραφεία. 

Ο κ. Αναστάσιος Κώνστας, της INTERBETON πως ανακάλυψε και  προχώρησε στη δημιουργία ενός  καινοτόμου προϊόντος.

Ο κ. Γιάννης Στεργής, Ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HYPHEN SA, παρουσίασε τα βήματα που τον οδήγησαν να εξάγει τις υπηρεσίες της εταιρείας του κατά 93% σε όλο τον κόσμο με έδρα την Θεσσαλονίκη. 

Ο κ. Αθανάσιος Κοντονικολάου,  του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ μοιράστηκε με το κοινό  πως έφθασε το μουσείο να οργανώνει έκθεση στην New York των ΗΠΑ όπου θα παρουσιαστούν τεχνολογικά προϊόντα από έλληνες επιστήμονες.

Η κα. Χρύσα Γεωργιάδου-Γρανούζη, Ιδιοκτήτρια του ΚΤΗΜΑ ΛΙΚΝΟ τόνισε το γιατί πρέπει να στραφούμε στον εναλλακτικό τουρισμό.

Η κα. Δέσποινα Αμαραντίδου, Συνιδιοκτήτρια της ARTION Conferences & Events αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε  και τη διάρκεια της διεκδίκησης Παγκοσμίου Συνεδρίου που διεκδικούσαν άλλες τρείς χώρες  ώστε τελικά να πετύχει το συνέδριο αυτό να γίνει στην Ελλάδα. Ο κ. Γιάννος Αιόλου, Πρόεδρος της N-CODE  μοιράστηκε με το κοινό τα βήματα που ακολουθεί για να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα σε επιχειρηματίες που θέλουν να δώσουν εικόνα στο προϊόν ή υπηρεσία  που διαθέτουν.

Ο κ. Σοφοκλής Ξυνής, Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, μοιράστηκε με το κοινό πως κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια το 1977 για να ιδρύσει το πρώτο Ελληνικό κολλέγιο.    Ο κ. Αργύρης Σπυρίδης, της INNOVATION FARM παρουσίασε τα βήματα που πρέπει να κάνει μία start up επιχείρηση για να δημιουργήσει προϊόν.

Ο κ. Γιώργος Καραθανάσης, Iδρυτής της Freee.gr  πως κατάφερε την ιδέα που του γεννήθηκε από ένα ταξίδι ως φοιτητής  να την μετατρέψει σε  επιχείρηση και  πως ξεπέρασε τα εμπόδια της γραφειοκρατίας έχοντας πλέον έδρα την Ελλάδα. Το  συνέδριο έκλεισε η κα. Βασιλεία Μαύρου, Διευθύντρια Ορφανοτροφείου Θηλέων ΜΕΛΙΣΣΑ  με μία συγκινητική ιστορία για το πώς κατάφερε να υλοποιήσει   για το ίδρυμα το μεγαλύτερο μαραθώνιο στην Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη μια μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνίας.

Η συμμετοχή στον 2ο Πανελλαδικό Επιχειρηματικό Συνέδριο «BUSINESS MENTALITY – Γρήγορες Νίκες»  ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι συμμετέχοντες αποκόμισαν  τις καλύτερες επιχειρηματικές πρακτικές για να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα.   

Τα συνέδρια BUSINESS MENTALITY δεν  βασίζονται  σε ακαδημαϊκές θεωρίες, αλλά  στην εμπειρία ανθρώπων που ήδη ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Σκοπός των συνεδρίων  BUSINESS MENTALITY είναι να ενισχύσουν  και να προωθήσουν το  πνεύμα και τη νοοτροπία του επιχειρείν στην κοινωνία και τους πολίτες, ιδιαίτερα της νεολαίας ώστε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και να ενθαρρύνει την επιχειρηματική δράση.

Χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι:  Grant Thorton, Hyphen, ΙEK Ξυνή, Mediterranean college, Interbeton, Ncode, και Freee.gr. Υποστηρικτής: Φάνης Μπαμπούλας και Υιός. Χορηγοί Επικοινωνίας: FortuneGreece.com, Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, epixeiro.gr, thinkfree.gr, FREE Money, BUSINESS WOMAN, DEALnews, MarketNews.gr, FocusHalkidiki, Sofokleousin.gr, EMEA.gr, THEPAPER.gr, thessaloniki cityguide.gr, United Reporters, Omorfa Taxidia.gr

Facebook Comments