Αυξάνεται η πίεση στο εσωτερικό του ΠαΣοΚ εξαιτίας της υπόθεσης Μπαλτάκου. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος, αμέσως μόλις επέστρεψε από τις Βρυξέλλες την Πέμπτη το βράδυ συγκάλεσε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του ενόψει ενώ αυτή την ώρα συναντίεται με τον κ. Αντ. Σαμαρά για το ίδιο θέμα. 

Η εντολή του προέδρου του ΠαΣοΚ είναι ότι τα στελέχη του κόμματος θα πρέπει με καθαρό και επιθετικό τρόπο να προωθήσουν την ατζέντα της δημοκρατικής λειτουργίας της κυβέρνησης.  Μάλιστα, το ΠαΣοΚ διαμηνύει ότι επιθυμεί διακαώς να γίνει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για όλα τα θέματα που αφορούν την εμπλοκή κυβερνητικών παραγόντων με τη Χρυσή Αυγή.

Ωστόσο η κατάσταση είναι περίπλοκη. Ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να καταστεί η ΝΔ όμηρος νέων αποκαλύψεων αν όσα διαδίδουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για την ύπαρξη και άλλων μαγνητοσκοπημένων συνομιλιών είναι αληθή. Επιπλέον πρώην υπουργοί όπως η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και ο κ. Ι. Ραγκούσης θέτουν δημοσίως θέμα Σαμαρά, όπως κάνουν σε ιδιωτικές συζητήσεις τους και άλλα στελέχη του ΠαΣοΚ.

Το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγή ασυρμάτου για το θέμα του κ. Μπαλτάκου εκτιμώντας ότι εάν δεν παρουσιαστούν άλλα βίντεο είναι θέμα ολίγων ημερών το θέμα να αποσυρθεί -με την πολύτιμη βέβαια βοήθεια των ΜΜΕ.

Το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τις επαφές και πολύ περισσότερο το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Μπαλτάκου με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κάτι άλλωστε που είπε και ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου στην χθεσινή του συνέντευξη στον “Real FM”. 

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το πρωί ο κ. Σαμαράς δέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Βενιζέλο προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το βίντεο του κ. Κασιδιάρη. Ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει να ξεριζωθούν οι ακροδεξιοί θύλακοι στην κυβέρνηση. Αν και δεν έκανε πιο συκεκριμένη την αναφορά του εκτιμάται ότι έδειχνε προς την πλευρά ακροδεξιών υπουργών της ΝΔ όπως ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μόλις χθες εμφανίστηκε στο ΜΜΕ για να πλέκει το εγκώμιο του Μπαλτάκου

Facebook Comments