Όλα στον αέρα βρίσκονται σε ό,τι αφορά στο deal της ETE με την Eurobank. Οι πληροφορίες που έρχονται από τη συνάντηση της τρόικα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και το διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο είναι καταιγιστικές. Αναφέρουν ότι ο γάμος οδεύει σε… διάλυση πριν ακόμα γίνει κι ενώ αναμένονταν ανακοινώσεις από την ΕΤΕ εντός της εβδομάδας για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης με θέμα τη λειτουργική συγχώνευση.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών θα γίνει ξεχωριστά και πως η Eurobank θα αποκτήσει το Τ.Τ. και η ΕΤΕ θα συγκεντρώσει τις άλλες μικρές τράπεζες. Τράπεζα Αττικής και Proton Bank.

 

Η τρόικα είχε σοβαρές ενστάσεις για το mega deal στις τράπεζες, κυρίως διότι θεωρούσε αβέβαιο το εγχείρημα η νέα τράπεζα να βγει στις αγορές και να διεκδικήσει 1,5 δισ., ή να βρει μετόχους που να καλύψουν το 10% από την αύξηση κεφαλαίου που απαιτείται για να διατηρήσει τον ιδιωτικό της χαρακτήρα.

 

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Προβόπουλος, δήλωσε με νόημα κατά την αποχώρησή του από τη σύσκεψη με την τρόικα ότι, “έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε”.

 

Στην ανακοίνωση που αναμένεται από στιγμή σε στιγμή θα τονίζεται ότι οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν ξεχωριστά και εντός των χρονικών προθεσμιών που έχουν τεθεί. Δηλαδή, εντός του Απριλίου.

Facebook Comments