Ο γενικός δείκτης ξεκίνησε με ορμή αγγίζοντας τις 1.331 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη πάνω από 1,2%, αλλά στη συνέχεια φαίνεται να επικρατούν εξισορροπιστικές τάσεις.

Με την αγορά να βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να ακούσει για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ότι η χώρα θα βγει στις αγορές, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας εξακολουθεί να θολώνει τα νερά. Ο ΟΔΔΗΧ, σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει σε ετοιμότητα, προκειμένου να δώσει την εντολή στους αναδόχους να τρέξουν την πρώτη έξοδο της χώρας στις αγορές από το 2010 με την άντληση ποσού μεταξύ 2 – 3 δισ. ευρώ, κεφάλαια τα οποία, όπως δήλωσε νωρίτερα την Δευτέρα ο κ. Στορνάρας, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη, αφού είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της χώρας.

Οι μεγάλοι όγκοι συνεχίζονται στην Alpha, καθώς ως αυτή την ώρα έχουν διακινηθεί 27 εκατ. τεμάχια και με τζίρο στα 20 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας σχεδόν τον μισό τζίρο της αγοράς τη Δευτέρα. Η μετοχή ενισχύεται, ωστόσο, στα 0,7270 ευρώ, απορροφώντας τους κραδασμούς από την εισαγωγή των νέων μετοχών με μεγάλη επιτυχία. 

Κέρδη πάνω από 1% για την Πειραιώς, στο 1,89 ευρώ , καθώς σήμερα τρέχει η αύξηση κεφαλαίου στους Έλληνες επενδυτές. Κίνηση πάνω από τα 4 ευρώ για την Εθνική, αμετάβλητη στα 12,20 η ΔΕΗ, εν αναμονή της έκδοσης του ομολογιακού, ενώ το ενδιααφέρον στρέφεται ξεκάθαρα στις μεσαίου βεληνεκούς εισηγμένες του 25άρη. Κέρδη 3,55 για τον ΟΛΠ, με την αγορά να περιμένει νέα ως προς την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Αντίδραση πάνω από 2% για τον Τιτάνα, στα 24,64 ευρώ, έπειτα από τη διόρθωση των προηγούμενων ημερών. Κέρδη πάνω από 25 για την Ελλάκτωρ, 1,8% για την ΓΕΚ/Τέρνα, στα 2,28 ευρώ ενισχύεται η Ιντραλότ, πάνω από 1% Μυτιληναίος και Σωληνουργεία Κορίνθου. Αντίδραση 4,45 για την Eurobank, στα 0,479 ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί όσο γίνεται πιο… ανώδυνο discount ενόψειο της αύξησης κεφαλαίου. 

Facebook Comments