Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι Deutsche Bank και Goldman Sachs βρίσκονται σε… πόλεμο αναφορικά με τις επόμενες δουλειές τους στην Ελλάδα, ζητώντας από την Ελληνική κυβέρνηση να αναθέτει τις δουλειές σε έναν από αυτούς τους οίκους, κάνοντας εκπτώσεις στις προμήθειες, κάτι που βεβαίως βολεύει και εξυπηρετεί το Ελληνικό Δημόσιο.

Η Deutsche Bank, που φαινομενικά εφέρετο να έχει τον πρώτο λόγο των κινήσεων στην Ελλάδα, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, αναφέρουν τραπεζικές πηγές στη χώρα μας, ότι στελεχιακά στο Λονδίνο έχει αποδυναμωθεί κι εκεί είναι που χτυπά ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός Goldman Sachs. 

Ο Γερμανικός οίκος μόλις προσφάτως προχώρησε σε 500 απολύσεις στελεχών στο Λονδίνο, κάτι που προκάλεσε σοβαρή δυσλειτουργία, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, απαιτώντας ακόμα, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά και πολιτική παρέμβαση από τη χώρα της για την ανάληψη εργασιών σε κάποια χώρα.

Πρόκειται για κάτι γνωστό το οποίο συζητείται στους κόλπους των διαχειριστών και κυρίως μεταξύ των Ελλήνων στο Λονδίνο, όπως τονίζεται στο «MN» χαρακτηριστικά. Aπό την άλλη, σε ό,τι μας αφορά, στο γραφείο της D.B. στην Αθήνα, τον έλέγχο έχει άτομο το οποίο συγγενικό του πρόσωπο φέρεται να έχει εμπλακεί σε πρόσφατο σκάνδαλο στη χώρα μας. Ακόμα κι αυτό, αν ισχύει και έχει βάση, όπως αναφέρουν διαχειριστές, ρίχνεται στη μάχη των διεκδικήσεων των νέων δουλειών που πρόκειται να «βγάλει» το Ελληνικό δημόσιο .

Σημειωτέον, ότι το επόμενο διάστημα, με τον πήχη των ιδιωτικοποιήσεων στα 2 δις. ευρώ, η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει στην πώληση της μικρής ΔΕΗ, να επανενεργοποιήσει το διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ, την πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου στα Ελληνικά πετρέλαια. Επίσης, αναμένεται να έρθει το ομολογιακό της Εθνικής και μια σειρά από projects που πρόκειται να κάνουν αίσθηση στην αγορά.

Τέλος, όπως έχει αναφερθεί, η Deutsche Bank και η Goldman Sachs είναι «αναγκασμένες» να συνυπάρχουν στην πρώτη έκδοση Ελληνικού ομολόγου μετά από τέσσερα χρόνια, μαζί με τις Morgan Stanley και JP Morgan.

Εξέλιξη πάντως, της τελευταίας στιγμής, είναι ότι παρά τις διαψεύσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο εξάμηνο, τα εγχώρια τμήματα asset management είναι σε διαρκή επιφυλακή για την τρέχουσα εβδομάδα.
 

Facebook Comments