Mπορεί ο υπουργός Οικονομικών να διέψευδε χθες σε όλους τους τόνους ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα Ελληνική έκδοση, ωστόσο η αγορά έρχεται να τον… διαψεύσει με τη σειρά της. Καλά ενημερωμένες πηγές του «MN» αναφέρουν ότι επικρατεί μεγάλη κινητικότητα στα dealing rooms των τραπεζών, οι οποίες, προς το παρόν έχουν αποκλειστεί στο να συμμετάσχουν στην Ελληνική έκδοση, την πρώτη από το 2010.

Η απόδοση της Ελληνικής δεκαετίας, λήξης το 2023 διαμορφώνεται σε 5,94% και λήξης 2024 σε 6,05%, με τις πληροπφορίες να αναφέρουν ότι αν το αποφασίσει μέσα στις επόμενες… ώρες η Ελλάδα, τα επιτόκια θα μπορούσαν να βελτιωθούν περαιτέρω.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι JP Morgan και Deutsche Bank, που έχουν αναλάβει τη σχετική διαδικασία βρίσκονταιο στην κυριολεξία πάνω από το… τηλέφωνο περιμένοντας το σήμα από τον ΟΔΔΗΧ για να τρέξουν από το Λονδίνο τη σχετική διαδικασία. Οι πληροφορίες από τις ξένων επενδυτών κάνουν λόγο για επιτόκιο μιάς 5ετούς έκδοσης ύψους 2 – 3 δις. Ευρώ στην περιοχή του 5,25%, με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι το κουπόνι θα μπορούσε να διαμορφωθεί και κάτω από 5%, ενώ την περασμένη εβδομάδα είδαν το φως της δημοσιότητας αναλύσεις για αποδόσεις ακόμα και κάτω του 4%!

Την ίδια ώρα, η αγορά του λειτουργεί μουδιασμένα, μετά την ολοκλήρωση του rebalancing στην Alpha. Η αναδιάταξη χαρτοφυλακίων στη μετοχή μπορεί να ολοκληρώθηκε λόγω της βελτίωσης της στάθμης της στη διμόρφωση των δεικτών της Morgan Stanley, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα έχουν αλλάξει χέρια περισσότερα από 5 εκατ. τεμάχια. Η μετοχή υποχωρεί στα 0,7280 ευρώ, με την τιμή στόχο από την Εθνική Χρηματιστηριακή να τοποθετείται στα 0,89 ευρώ. Κίνηση προς τα 3,95 ευρώ για την Εθνική, στο 1,88 ευρώ ενισχύεται οριακά η Πειραιώς, στα 12,03 ευρώ τα κέρδη για την ΔΕΗ, στα 11,28 ευρώ ενισχύεται ο ΟΠΑΠ και αμετάβλητος στα 11,70 ευρώ ο ΟΤΕ.

Σημειωτέον: Ότι την Τρίτη πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης ανακοινώθηκε η απορρόφηση της ΕΤΕΜ από την Ελβάλ. 

 

ΧΣ

Facebook Comments