Συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό.

«Διαψεύδουμε έμπρακτα τους μύθους που ήθελαν την Ελλάδα να καταρρέει. Η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων» σημείωσε ο υπουργός και υπογράμμισε σχετικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές, ότι «σήμερα έχουμε πολύ καλά νέα για τη χώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι η στιγμή είναι κατάλληλη, ενώ το επιτόκιο του 5ετους ομολόγου φαίνεται ότι θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω του 5%, πιθανότατα κοντά στο 4,8%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ακριβές επιτόκιο θα προσδιοριστεί και από την πορεία της ζήτησης του ομολόγου.

Παραμένει άγνωστο εάν θα κάνει κάποια ανακοίνωση ο πρωθυπουργός επί του θέματος, αλλά η συνήθης διαδικασία είναι να βγει ανακοίνωση από τον ΟΔHΧ ότι άνοιξε το βιβλίο των προσφορών.

Παράλληλα, η χθεσινή εξάμηνη έκδοση ομολόγου εκτιμάται ότι πήγε πολύ καλά, με το επιτόκιο να κυμαίνεται στο 3,1% αντί για 3,6%, κάτι που μαρτυράει σαφή αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας.

Facebook Comments