Σε δελτίο της προς τους επενδυτές η Goldman Sachs προβλέπει το EUR/USD στο 1.3000 τους επόμενους 12 μήνες, αναθεωρώντας προηγούμενη εκτίμηση της για 1.4000.

Οι αναλυτές της τράπεζας εξηγώντας τη πρόβλεψή τους, υπογραμμίζουν ότι οι συνθήκες στην αμερικανική οικονομία αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά το επόμενο διάστημα, γεγονός που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη μετά το πρώτο τρίμηνο.

Παράλληλα οι αναλυτές της Goldman εκτιμούν ότι το JPY πρόκειται να υποχωρήσει μέσα στο 2014. Η ιαπωνική οικονομία αναμένεται να υποστεί τις συνέπειες από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης, γεγονός που θα γίνει φανερό την περίοδο από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο του 2014.

«Η αύξηση του φόρου κατανάλωσης πρόκειται να λειτουργήσει ως μοχλός αφύπνισης για την BoJ προκειμένου να επανέλθει με ένα νέο πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης από το καλοκαίρι» εκτιμά το τμήμα ανάλυσης της αμερικανικής τράπεζας.

Προβλέποντας την πορεία του USD/JPY, η Goldman Sachs εκτιμά ότι το ζεύγος θα κινηθεί υψηλότερα, αναμένοντας να φτάσει στο 107.00 το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στο 110.00 μέχρι το τέλος του 2014.

Facebook Comments