Αντί για νέα μέτρα η Ελλάδα μιλάει σήμερα για κοινωνικό μέρισμα, επιστρέφει στις αγορές και μπαίνει στη μετά μνημόνιο εποχή, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην εκδήλωση της Ναυτεμπορικής για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο κ. Μηταράκης, αν και τόνισε πως «γεννιέται μια νέα Ελλάδα», επισήμανε πως «από την άλλη πλευρά υπάρχει και το κόστος και ο πόνος της προσαρμογής».

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην ανεργία, στα λουκέτα στις επιχειρήσεις, αλλά και στο ότι, όπως είπε, σε κάποιες περιπτώσεις η επιχειρηματικότητα που εκδηλώνεται είναι επιχειρηματικότητα ανάγκης (π.χ. καφενεία, ταχυφαγεία), παρά επιχειρηματικότητα βασιζόμενη σε κάποια ευκαιρία, καινοτομία ή σταθερή παραγωγική διαδικασία.

«Όλα αυτά» συνέχισε «είναι θέματα στα οποία σκοπεύουμε κατά προτεραιότητα να εστιάσουμε τώρα που σιγά – σιγά αφήνουμε τα χειρότερα πίσω μας».

Αναφερόμενος και στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Ελληνικό, σημείωσε πως μετά από μία μακρά περίοδο αναποφασιστικότητας, η αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου θα επιφέρει σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, με το ύψος της συνολικής επένδυσης να διαμορφώνεται σε 7,7 δισ. ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει 35.000 θέσεις εργασίας.

Γενικότερα για τις αποκρατικοποιήσεις είπε πως το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να εισπράξει το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ το 2014 και 2,3 δισ. ευρώ το 2015.

Πρόσθεσε πως η επιτυχής ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να ενισχύσει κατά 2,5% στο ΑΕΠ έως το 2016 και να δημιουργήσει 150.000 νέες θέσεις εργασίας.

Σχετικά με το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ο κ. Μηταράκης είπε πως ξεκαθαρίζουν πλέον τα κομβικά σημεία – άγκυρες, που είναι κρίσιμα για τα ενδιάμεσα έργα: Αυτά είναι το Ελληνικό, ο Αστέρας και ο Φαληρικός Όρμος.

Διευκρίνισε ότι αναμένεται να κατατεθεί ρυθμιστικό σχέδιο ανάπτυξης (master-plan) για την περιοχή από το ΣΕΦ έως το Ταεκβοντό, ανακοινώνοντας ότι «ήδη 20 ακίνητα έχουν σταλεί για ΚΥΑ για να περάσουν στο Παράκτιο Αττικό Μέτωπο».

Επιπλέον, ο υφυπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων.
 

Facebook Comments