Guardian

Η Ελλάδα κάνει μια «θριαμβευτική» επιστροφή στις αγορές με πώληση ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ, είναι το σχόλιο του Guardian για την σημερινή έξοδο της χώρας αμς στις αγορές.

Οπως σημειώνει, οι Έλληνες Αξιωματούχοι λένε ότι η πρώτη πώληση ομολόγων σε τέσσερα χρόνια είναι «περισσότερο από ένας θρίαμβος», καθώς οι επενδυτές τοποθέτησαν πάνω από 20 δισ. ευρώ σε προσφορές, κάνοντας θριαμβευτική την επιστροφή της χώρας στις αγορές για άντληση 3 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα έχει κάνει μια επιτυχή επιστροφή στις χρηματοπιστωτικές αγορές, τονίζει η εφημερίδα. Η ισχυρή ζήτηση ώθησε προς τα κάτω την απόδοση για τα πενταετή ομόλογα σε μόλις 4,95 %, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να λάβουν μέρος στη δημοπρασία.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «σε μεγάλο βαθμό όλο αυτό αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα της εξόδου από την κρίση»

WSJ

Η Ελλάδα αντλεί 3 δισ. ευρώ από την πρώτη πώληση μακροπρόθεσμων ομολόγων σε τέσσερα χρόνια μετά την προσέλκυση περισσότερων από 20 δισ. ευρώ σε προσφορές, γράφει η Wall Street Journal.

H απόδοση, στο 4,95 % , είναι αισθητά χαμηλότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις για 5,25 % έως 5,5 % , ενώ περίπου 550 επενδυτών κατέθεσαν προσφορά.

Ως ένα βαθμό , η πώληση είναι συμβολική, σημειώνει η WSJ : H Ελλάδα αντλεί τακτικά περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα μέσω εντόκων γραμματίων.

Αλλά η επιτυχημένη πώληση θα είναι ένα μικρό βήμα προς τον απογαλακτισμό της Ελλάδας από την βοήθεια των πιστωτών της, με τη βοήθεια της ευρωζώνης να είναι προγραμματισμένη να λήξει το τρέχον έτος, αν και ένα σχετικά μικρό ποσό της ενίσχυσης του ΔΝΤ θα συνεχιστεί.

Η έκδοση επίσης αντανακλά μια ριζική αλλαγή του κλίματος απέναντι στην Ελλάδα η οποία και αποτελούσε το αγαπημένο καταφύγιο των κερδοσκοπικών hedge funds λόγω του υψηλού κινδύνου που «κουβαλούσε».

 

FT

Οι επενδύτες άδραξαν την έκδοση του ελληνικού ομολόγου, με την Ελλάδα να αντλεί 3 δισ. ευρω, γράφουν οι Financial Times, στην πολυαναμενόμενη επιστροφή της χώρας στην αγορά ομολόγων.
Η απόδοση επιβεβαιώθηκε στο 4,95% πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η όρεξη των επενδυτών για την ελληνική έκδοση βοήθησε να τονωθεί η ζήτηση για κρατικά ομόλογα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με την απόδοση των 10-ετών ιταλικών ομολόγων να μειώνεται κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,15% και η απόδοση των ισπανικών κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,16%.

Το ύψος των προσφορών είναι μια εντυπωσιακή επιβεβαίωση της τεράστιας όρεξης για το χρέος περιφέρειας της ευρωζώνης. Πηγές της εφημερίδας ανέφερα ότι υπήρξαν πάνω από 550 διαφορετικοί λογαριασμοί επενδυτών που κατέθεσαν προσφορά.


Spiegel

Επιστροφή στις κεφαλαιαγορές : Οι επενδυτές «έριξαν» στην Ελλάδα δισεκατομμύρια, είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος της ηλεκτρονικές έκδοσης του Spiegel.

Για πρώτη φορά μετά τη ντε φάκτο πτώχευσή της πριν από τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα επέστρεψε, γράφει το δημοσίευμα. Είναι προφανώς μια τεράστια επιτυχία

Facebook Comments