…Μερικά από τα ντεσού της έκδοσης… Πως νομίζετε ότι γιόρτασαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών την έκδοση του πρώτου Ελληνικού ομολόγου στις αγορές; Με… παγωτό στη «Βιβλιοθήκη» στο Κολωνάκι. Έλεος! Χάθηκαν οι σαμπανίτσες, τα «κορίτσια», ένα πάρτι στο κρύο κτίριο του Μεγάρου Μαξίμου;

…Η αγορά του Χ.Α. πάντως, έδειξε απαθής. Η εξήγηση είναι απλή και είναι η αλήθεια. Κούρασε η αγορά, σύντροφοι.  Είναι πολύ ακρινή, οι εταιρείες είναι ζημιογόνες. Θα πρέπει να βγάλουν πολλά κέρδη για να δικαιολογήσουν ένα χαμηλό p/e κι αυτό δεν προβλέπεται. Ανεβαίνει 155 από την αρχή του χρόνου και 19% κατά τη Citigroup. Τι να λέμε τώρα… Οι μεγαλοεπενδυτές πούλησαν μετοχές και γράφτηκαν στα ομόλογα. Κανείς δεν θα βγει να το πει επισήμως αυτό, αλλά η όλη συμπεριφορά του δείκτη αυτό δείχνει.

…Η Moody’s αν δεν εξυπηρετεί σκοπιμότητες και συμφέροντα της παγκόσμιας διαπλοκής θα πρέπει να κάνει απολύσεις σ’ αυτούς που άφησαν αμετάβλητο το αξιόχρεο της Ελλάδας. Τώρα έπεται πίσω από τις εξελίξεις. Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να τους έχουμε.

…Η στήλη φοβάται ότι θα μπουκώσει το σύστημα από τις αυξήσεις κεφαλαίου και τα ομολογιακά. Όλοι ζητούν και κάτι. Οπότε η τάση θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει όταν κάτσει ο κουρνιαχτός απ’ όλ’ αυτά και βεβαίως όσο πλησιάζουμε προς το θαύμα. Ποιο είναι αυτό;  Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.  

 

ΧΣ

Facebook Comments