Οι διαχειριστές κεφαλαίων BlackRock Inc και Invesco Ltd αγόρασαν ελληνικά ομόλογα στην χθεσινή έκδοση, σε μια ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει και η Wall Street Journal.

Οι fund managers με έδρα τις ΗΠΑ, επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία ομολόγου μέσω εκπροσώπων τους. Και οι δύο αρνήθηκαν να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες σε ότι αφορά τον αριθμό των ομολόγων που αγόρασαν. Η Invesco, αγόρασε τα ομόλογα «για δικούς μας ευρωπαϊκούς και διεθνείς λογαριασμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπός της.

Οπως αναφέρει εφημερίδα, η Ελλάδα άντλησε 3 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης ομολόγων λήξης το 2019, έχοντας προσελκύσει περισσότερα από 20 δισ. ευρώ σε προσφορές από περίπου 600 επενδυτές, ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,95%.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι ανησυχίες για το βάρος του χρέους των χωρών της ευρωζώνης, έχουν εξαλειφθεί. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου είχε χτυπήσει το ρεκόρ του 41,4% τον Μάρτιο του 2012, στην κορύφωση της κρίσης χρέους της περιοχής, σύμφωνα με το Tradeweb. Χθες η απόδοση κυμάνθηκε στο 5,98%.

Facebook Comments