Ύστερα από όσα έγιναν, και τις μεταρρυθμίσεις, στην Ελλάδα υπάρχουν πλέον περισσότερες δυνατότητες απ ό,τι δυσκολίες, παρότι υπάρχει υψηλή ανεργία, τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία ξεκίνησε το πρόγραμμα της επίσκεψής της στη χώρα μας με τη συμμετοχή της, από κοινού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες.

«Ήρθα σήμερα εδώ για να μάθω κάποια πράγματα από εσάς, να ακούσω τις ανησυχίες σας, την πρόοδό σας, ήθελα να ρίξω μία ματιά στο μέλλον, να μιλήσω με νέους ανθρώπους και να μάθω τα προβλήματα, τις ανησυχίες σας» είπε απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες στο φόρουμ, ξεκινώντας την ομιλία της.

Η κ. Μέρκελ επισήμανε πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.

«Υπάρχουν οι παραδοσιακοί τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία όπου όμως μπορεί κανείς να ακολουθήσει νέους δρόμους» είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, προσθέτοντας πως και στον τομέα των υπηρεσιών, εάν έχει κανείς νέες ιδέες, μπορεί να προσεγγίσει νέες αγορές εκμεταλλευόμενος και το Διαδίκτυο.

«Το ερώτημα είναι» συνέχισε «πώς να προσελκύσει κανείς χρηματοδότηση» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δώσουμε ώθηση στις νέες εταιρείες και θα συμβάλουμε, όπως και η ελληνική πλευρά».

Η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. «Γνωρίζω την κατάσταση που βιώνετε, είναι δύσκολη για πολλούς ανθρώπους. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν τόσες ευκαιρίες», ενώ πρόσθεσε ότι από κοινού Γερμανία και Ελλάδα θα φροντίσουν να βοηθήσουν τις νέες επιχειρήσεις».

Facebook Comments