«Εγώ είμαι ο Ζουράρις. Ο αντάρτης, ο εκκλησιαστικός» με τη διευκρίνιση ότι το «εκκλησιαστικός βγαίνει από την εκκλησία του δήμου», έλεγε μόλις ανακοινώθηκε ότι συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Καμμένου για τις ευρωεκλογές. Για το αντάρτης δεν λέει και πολλά παρά μόνον ότι είναι ΕΑΜίτης αντάρτης. Τώρα θα πείτε πώς ένας, όπως χαρακτηριζόταν, αριστερός συνεργάζεται με ένα δεξιό κόμμα, είναι μία εξήγηση που δίνει μόνο ο κ. Ζουράρις.

Πρώτον, «από νεαρός φοιτητής έτρεχα να τα βρει η νεολαία της ΕΔΑ με την νεολαία του Μαρκεζίνη», όπως λέει. Δεύτερον, το κόμμα που ίδρυσε πριν από μερικούς μήνες με την ονομασία «Η Πυρίκαυστος Ελλάς» (με παράλληλη συμμετοχή στηΣπίθα του κ. Μ. Θεοδωράκη) συμφωνεί με ορισμένες αρχές των ΑΝΕΛ, κυρίως όσον αφορά τα αντιμνημονιακά πιστεύω τους και το γεγονός ότι αρνείται η Ελλάδα να καταστεί ομοσπονδιακό κράτος της Ευρώπης: «Ζητούμε την Ευρώπη των εθνών» αναφέρει χαρακτηριστικά. Και τρίτον, γνώρισε τον κ. Καμμένο πριν από 25 χρόνια σε ένα συνέδριο στη Γλασκώβη, από τότε τον είδε μόνο τρεις φορές και συμφωνεί με τις ιδέες του.

Από τις πρώτες δηλώσεις που έκανε ο κ. Ζουράρις ως υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ ήταν για τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Αφού αυτοχαρακτηρίστηκε πάλι ως «μη ποταμίσιος και ως μη σούργελο» θυμήθηκε ότι κάποτε είχε ως μαθητή σε μία σχολή δημοσιογραφίας τον αρχηγό του Ποταμιού. Και ξέρετε, όπως λέει, τι θυμάται από τον δάσκαλο Ζουράρι και τον μαθητή Σταύρο;

Οτι, «ο Σταύρος ήταν φτωχοαλαζών και πάντοτε αδιάβαστος». Ο χαρακτηρισμός «φτωχοαλαζών», σπεύδει να εξηγήσει, προέρχεται από τον Παπαδιαμάντη.

Facebook Comments