Σε αναβάθμιση της σύστασής της για χρηματιστήρια Ελλάδας και Μεξικού σε equalweight, προέβη την Τρίτη η Morgan Stanley.

Παράλληλα, αναβάθμισε τις μετοχικές αγορές Τσεχίας και Περού σε overweight, ενώ υποβάθμισε σε Underweight Τουρκία και Αίγυπτο.

Σε έκθεσή του που υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι αναλυτές Yang Bai και Jonathan Garner ο οίκος εκτιμά πως δεν υπάρχουν καταλύτες για να στηρίξουν τη συνέχιση του ράλι των αναδυόμενων μετοχών.

Σημειώνεται ότι ο MSCI των αναδυόμενων αγορών έχει κερδίσει 9% από τις 4 Φεβρουαρίου έναντι ανόδου 4,9% που έχει καταγράψει κατά την ίδια περίοδο ο αντίστοιχος παγκόσμιος MSCI.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, πρόκειται για το τέταρτο χρηματιστηριακό ράλι των αναδυόμενων αγορών έναντι των ανεπτυγμένων από τα τέλη του 2010, ενώ συγκριτικά με τις προηγούμενες, η τρέχουσα κίνηση δείχνει «μεγαλύτερη σε μέγεθος και διάρκεια».

Ανάμεσα στους καταλύτες της υπεραπόδοσης των αναδυόμενων χρηματιστηρίων ήταν κυρίως ο τερματισμός της άνευ προηγουμένου περιόδου εκροών κεφαλαίων και όχι τόσο μια σημαντική βελτίωση στα θεμελιώδη, υποστηρίζει ο οίκος.

Στην ίδια έκθεση, η Morgan Stanley θεωρεί ως καθοριστικό παράγοντα για την χάραξη τάσης στις αναδυόμενες το επερχόμενο κύμα ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων εκτιμώντας πως θα απογοητεύσουν για 9η φορά σε 11 τρίμηνα τους επενδυτές.

Facebook Comments