Μετά από εννιά πτωτικές συνεδριάσεις, η Αγορά «προσπαθεί» να βρει το βηματισμό της, με τον γενικό δείκτη να ανακάμπτει πάνω από τις 1.190 μονάδες και με κέρδη κοντά στο 0,6%.

Το rebalancing μετατοπίστηκε από την Alpha στην Πειραιώς, υποστηρίζουν οι χρηματιστές. Ο όγκλος στην Alpha έχει μειωθεί αισθητά, αφού ως αυτή την ώρα έχουν δικινηθεί περίπου 2,5 εκατ. τεμάχια με τη μετοχή να ανακάμπτει οριακά, στα 0,68 ευρώ. Σημειώνεται ότι οι εισροές λόγω αλλαγής στάθμισης στους δείκτες της Morgan Stanley και FTSE για την Πειραιώς υπολογίζονται στα 200 εκατ. δολάρια.

Στην Πειραιώς έχουν διακινηθεί περισσότερα από 25 εκατ. τεμάχια, πραγματοποιώντας το 70% του συνολικού τζίρου στην αγορά, ο οποίος διαμορφώνεται στα 71 εκατ. ευρώ, με τον τζίρο της Πειραιώς πάνω από 50 εκατ. ευρώ.

Κατά τα άλλα, μικρές απώλειες, κινούμενη στα όρια των 3 ευρώ για την Εθνική, ενόψει της αύξησης κεφαλαίου, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι μέχρι 2,5 δις. Ευρώ. Η διοίκηση της Τράπεζας είναι σε ετοιμότητα για την αύξηση κεφαλαίου. Επίσης, κάποιες τεχνικές αμφιβολίες που είχε το ΤΧΣ, μάλλον έχουν ξεπεραστεί, με την ανταπόκριση των ξένων να είναι μεγάλη, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής. Στη μετοχή έχουν διακινηθεί περίπου 600 χιλιάδες τεμάχια.

Κέρδη για τον ΟΤΕ, που αντιδρά στα 10,49 ευρώ και με κέρδη 3,76%, 2,39% ο Μυτιληναίος, στα 6,43 ευρώ, 2,335 η ΔΕΗ, στα 10,54 ευρώ, αμετάβλητος στα 10,15 ευρώ ο ΟΠΑΠ και κέρδη πάνω από 25 για την Motor Oil και λιγότερα για την Coca Cola.

Facebook Comments