Δώστε έμφαση στην κοιλιά και τους γλουτούς σας, με απλές ασκήσεις για ένα ονειρεμένο σώμα. Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα express 16 λεπτών, 4 φορές την εβδομάδα για να έχετε διπλό όφελος. Πρώτον δεν θα ξεφύγει το σώμα σας με όλες τις λιχουδιές που θα κυκλοφορούν γύρω σας τις γιορτές και δεύτερον θα χωρέσετε  πιο εύκολα στο αγαπημένο σας φόρεμα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φορέστε άνετα ρούχα και κατάλληλα αθλητικά παπούτσια. Bάλτε την αγαπημένη σας μουσική να σας δίνει ρυθμό και πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης. Για να δείτε άμεσα αποτελέσματα ξεκινήστε ταυτόχρονα και ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής.

Για σας που σας αρέσει και έχετε τη δυνατότητα να βγείτε στην εξοχή ή σε ένα πάρκο, μπορείτε να εκτελέσετε το αερόβιο κομμάτι για να κάψετε λίπος, διανύοντας μια απόσταση και επιστρέφοντας πάλι με διάφορους τρόπους και ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Μόνο 30 λεπτά την ημέρα γρήγορο βάδην είναι αρκετό.

1)Τα κλασικά και αγαπημένα καθίσματα squat. Παραλλαγή squat sumo (πέλματα σε έξω στροφή και διάσταση- γυμνάζει τους προσαγωγούς μύες). Προσοχή να μην καμπυλώνετε την σπονδυλική μας στήλη. Να διατηρείτε την ράχη σας σε έκταση. 10 επαναλήψεις. Στην 10η μείνετε σε κάθισμα για 10 δευτερόλεπτα.

 

2)Ξαπλώνετε και εκτελείτε γέφυρα ανύψωση λεκάνης και επαναφορά σπόνδυλο-σπλόνδυλο. 10 επαναλήψεις. Στην 10η μένετε για 10 δευτερόλεπτα κάνοντας μικρές πιέσεις προς τα πάνω.

 

 

3)Ενδυνάμωση ραχιαίων μυών. Η γνωστή άσκηση έκτασης του κορμού. Προσοχή στον αυχένα να μην γίνεται υπερέκταση. 10 επαναλήψεις.

4)Σανίδα. Ενεργοποιείται όλο το σώμα και ο μεταβολισμός. Προσοχή το σώμα σε μία ευθεία να μην βουλιάζει η λεκάνη και να μην πέφτει το κεφάλι. Μείνετε για 10 δευτερόλεπτα.

 

Ξεκούραση για 30¨ και επανάληψη του προγράμματος.

Το κάθε πρόγραμμα διαρκεί γύρω στα 3 λεπτά. Μαζί με το διάλειμμα σύνολο 4 λεπτά.

Επανάληψη 4 φορές. Σύνολο 16 λεπτά περίπου.


Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία την Σαρρή Μαρία, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, personal trainer.

 

Facebook Comments