Αίφνης από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», που είδε το φως της δημοσιότητας από τις Βρυξέλλες, πληροφορηθήκαμε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει από τις 3 Δεκεμβρίου σε ένα νέο, συμπληρωματικό μνημόνιο, που επιβάλλει νέα προαπαιτούμενα και επεκτείνει την μεταμνημονιακή επιτροπεία της Ελλάδας από τους δανειστές και μετά το τέλος του γ’ μνημονίου, δηλαδή και μετά τον Αύγουστο 2018. Διαψεύδοντας για μια ακόμα φορά, τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης, που, μάταια, προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν την εντύπωση στην δοκιμαζόμενη κοινωνία μας ότι δήθεν εντός του 2018, θα επιτυγχάνετο «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια. Αλίμονο, αυτό όχι μόνον δεν είναι αληθές αλλά αντιθέτως επιβάλλονται νέα μέτρα, που ανατρέπουν πλήρως την…«φιλολαϊκή αντζέντα» της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, όπως προκύπτει από την μελέτη των νέων προαπαιτουμένων, που διαπιστώνουμε ότι γρήγορα- γρήγορα, για να κλείσει προφανώς ταχύτερα η γ’ αξιολόγηση, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός κι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην τελευταία συνάντηση τους με τους εκπροσώπους της τροϊκας στο ξενοδοχείο Χίλτον, κι επικύρωσε ακολούθως το Eurogroup στην τελευταία του συνεδρίαση πριν από τα Χριστούγεννα.

Είναι εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση υποχωρεί από όλες τις δήθεν «κόκκινες γραμμές», που υποτίθεται ότι είχε θέσει. Δεν είναι μόνον ότι καταργείται οριστικά το ΕΚΑΣ, ότι προχωρεί η μείωση των συντάξεων, με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από 1-1-19, ότι πρέπει να προωθηθούν ταχύτατα οι ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως αυτή της ΔΕΗ, που κάποτε ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε ως «εθνικό έγκλημα», ότι αυστηροποιούνται οι διαδικασίες για την κήρυξη μιάς απεργίας, ότι επιβάλλονται με συνοπτικές διαδικασίες οι πωλήσεις των «κόκκινων δανείων» στα «κοράκια» των διεθνών αγορών αλλά κι επιταχύνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που ότι κι αν λέει η κυβέρνηση, θα πλήξουν και την «λαϊκή κατοικία». Αλλά λαμβάνονται και νέα μέτρα, που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο το οικονομικό και κοινωνικό κλίμα. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε στο «συμπληρωματικό μνημόνιο» ότι απαγορεύονται νέες ρυθμίσεις για την εξόφληση οφειλών προς το Δημόσιο. Δηλαδή, ακόμα κι η ρύθμιση, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί εδώ και μήνες για την εξόφληση σε 120 δόσεις των οφειλών των μικρομεσαίων και των επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, πέφτει άραγε οριστικά στο κενό; Μάλλον.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι ανάβει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και από την Εφορία, ακόμα και της «λαϊκής κατοικίας», ενώ επιπλέον προβλέπεται η δυνατότητα η νέα μείωση του αφορολογήτου ορίου να έλθει νωρίτερα, από την αρχή του 2019, αντί για το 2020, όπως έχει ήδη νομοθετηθεί. Επίσης σημαντική είναι η προβλεπόμενη νέα αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη, που θα περιορίσει τις δυνατότητες προστασίας των δανειοληπτών, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Καθιστώντας έτσι το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα ακόμα πιο δύσκολο κι επώδυνο.

Εξίσου σημαντικό είναι αυτό, που προκύπτει σχετικά με το περιβόητο «κοινωνικό μέρισμα». Διαπιστώνεται αυτό που είχε αποκαλυφθεί από μια φράση του εκπροσώπου των δανειστών Κοστέλο ότι οι δανειστές δεν αναμίχθηκαν στο θέμα του περιβόητου «κοινωνικού μερίσματος», διότι αυτό δεν δίνεται από το δήθεν…»υπερπλεόνασμα», όπως ψευδώς ισχυριζόταν η κυβέρνηση, αλλά από την υπερσυγκράτηση των κοινωνικών δαπανών του προϋπολογισμού. Δηλαδή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνειδητά δεν πλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε χήρες, ορφανά, αναπήρους, πολύτεκνους, τρίτεκνους κι άλλες κοινωνικές δαπάνες, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, που τα δίνει τώρα με την μορφή «κοινωνικού μερίσματος» με προφανή ψηφοθηρικό χαρακτήρα. Πρόκειται δηλαδή για μια ακόμα πολιτική απάτη, προπαγανδιστικού περιεχομένου εκ μέρους της αριστερής κυβέρνησης, που προετοιμάζεται για εκλογές το φθινόπωρο του 2018, και νομίζει ότι με τέτοιου είδους τεχνάσματα θα μπορέσει ακόμα μια φορά να κοροϊδέψει τους πολίτες και να υφαρπάξει τις ψήφους τους.

Πλανώνται πλάνην οικτράν στο προπαγανδιστικό επιτελείο του Μαξίμου. Ανοηταίνοντες ακατασχέτως δεν έχουν αντιληφθεί ότι μια κυβέρνηση σε αποδρομή, όπως είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι παροχές της τελευταίας στιγμής, που στην συγκεκριμένη περίπτωση τις λαμβάνουν περισσότερο οι αλλοδαποί κι αυτοί, που δεν ψηφίζουν, παρά αυτοί που θα εμφανισθούν στην κάλπη, έχουν μικρή επίπτωση στο εκλογικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, καθώς από τα 2 και πλέον εκατομμύρια αιτήσεις που υποβλήθηκαν, άνω του 50% απερρίφθη, όσοι απορρίφθηκαν έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται, όπως κι είναι, εξαπατημένοι από την κυβερνητική εξαγγελία, που είχε κάνει με βαρύγδουπο ύφος σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προ μηνός. Πολύ φοβάμαι για τους κυβερνώντες ότι το τέχνασμα με το κοινωνικό μέρισμα, όχι μόνον δεν θα αποδώσει εκλογικά, αλλά αντίθετα θα γυρίσει μπούμερανγκ εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Facebook Comments