Oι Φίλοι του Μόντε Friends of Monde σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνουμε την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, στο χώρο του ΜΕΤApolis (Στοά Καϊρη 6, Αθήνα, 3ος όροφος) με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου στο χωριό Μόντε που βρίσκεται στην Ουγκάντα της Αφρικής.

Πανέμορφα χριστουγεννιάτικα δωράκια για τα βαφτιστήρια και τους φίλους μας, χειροποίητες δημιουργίες με όμορφες συνθέσεις, σας περιμένουμε κοντά για να ενισχύσετε το έργο μας στο μακρινό Monde, που σήμερα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. 

Στο bazaar θα βρείτε μεταξύ άλλων παραδοσιακά ουγκαντέζικα αντικείμενα,είδη δώρων και τοπικά προϊόντα, καθώς επίσης και χειροποίητες δημιουργίες των παιδιών και των φίλων του Μόντε, όπως ζωγραφιές, χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπισκότα κ.α. Στο bazaar θα διατίθενται επίσης φωτογραφίες των μελών της φωτογραφικής ομάδας του Metapolis Photography Seminars και θα προβάλλονται βίντεο και φωτογραφίες από το χωριό Μόντε.

Οι Φίλοι του Μόντε Friends of Monde θα βρίσκονται εκεί για να συζητήσουν μαζί σας και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το Μόντε. 

Σας περιμένουν για να γνωρίσετε μαζί την πολύχρωμη και ιδιαίτερη αυτή χώρα.

Event: Αφρικάνικα κρουστά | Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 20.30 οι μαθητές της σχολής κρουστών Kabeiria Percussion παίζουν αφρικάνικα κρουστά με τον δάσκαλό τους Giorgos Fasolis Γιώργο Φασόλη, στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Friends of Monde στο Metapolis Gallery (Στοά Καϊρη 6, Αθήνα) , για την ενίσχυση του χωριού Monde της Ουγκάντα.

#KabeiriaPercussion
 

Είσοδος ελεύθερη

Τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα…

Την πρώτη και την δεύτερη χρονιά υποστηρίξαμε το σχολείο με την αγορά βασικών τροφίμων, σε μια δύσκολη περίοδο ανομβρίας στην περιοχή.

Την τρίτη χρονιά πετύχαμε ένα σημαντικό έργο να μεταφέρουμε το νερό στο σχολείο από την πηγή. Έτσι οι μικροί μας φίλοι δεν χρειάζεται να κουβαλάνε στα χέρια για τρία χιλιόμετρα τα βαριά μπιτόνια γεμάτα νερό. Την τέταρτη χρονιά αποφασίσαμε να κάνουμε πιο χαρούμενους τους μικρούς μας φίλους και δημιουργήσαμε μια παιδική χαρά και την πέμπτη χρονιά την σκεπή ενός καινούργιου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών του χωριού Μόντε. Φέτος το Πάσχα, ολοκληρώσαμε τον πρώτο θάλαμο του καινούργιου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών και φέτος τα Χριστούγεννα πιστεύουμε να ολοκληρώσουμε και τους άλλους τρείς θαλάμους φιλοξενίας.

Όλα τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν για την ενίσχυση του χωριού Μόντε.

Ώρες λειτουργίας: 

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 17.00 – 23.00

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 10.00 – 23.00

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 11.00 – 14.00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:

METApolis, Στοά Καϊρη 6, Μοναστηράκι, Αθήνα

Tel: 210.32.53.550

Χάρτης: https://goo.gl/maps/ZHAMsbXUJNs

[email protected]om, [email protected]

Facebook: www.facebook.com/FriendsOfMonde

Instagram: Friends of Monde

Facebook: https://www.facebook.com/Metapolis-Photography-Seminars-115935701815814/


*Ο Χώρος δεν διαθέτει πρόσβαση με ανελκυστήρα 

*Ο Χώρος δεν διαθέτει προσωρινά πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα

Μόντε


Το Μόντε είναι ένα μικρό χωριό στην Ουγκάντα, που βρίσκεται 200 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα.

Η Ουγκάντα των 30 εκατομμυρίων αποτελεί σήμερα μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου με προσδόκιμο μέσο όρο ζωής λιγότερο από 50 χρόνια. Επιπλέον πάνω από 1,6 εκατομμύρια- το 80% του συνολικού πληθυσμού της βόρειας Ουγκάντα- έχουν εκτοπιστεί και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας διαρκώς τις επιθέσεις του Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου (LRA). Η ελονοσία, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού και οι διάρροιες αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες βρεφικής θνησιμότητας που ευθύνονται για 79 θανάτους παιδιών σε κάθε 1000 γεννήσεις. Περισσότερα από 20.000 βρέφη μολύνονται από τον ιό του HIV ετησίως, ενώ εκατομμύρια μένουν ορφανά καθώς χάνουν τους γονείς τους από τον ιό. Ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και σχεδόν το 40% των πολιτών παραμένει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας.

Facebook Comments