Σύντομη πολιτική σταδιοδρομία είναι ο τίτλος του κειμένου το οποίο ανήρτησε στο ιστιολόγιο τoυ ο συγγραφέας Νίκος Δήμου και ανακοινώνει την παραίτησή του από το Ποτάμι, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, έπειτα από τις αντιδράσεις που προέκυψαν με τις δηλώσεις του για το «δήθεν Άγιο Φως».

Στο κείμενο που αναρτήθηκε στο ιστολόγιό του Doncat ο Νίκος Δήμου τονίζει ότι από τη στιγμή που ο Σταύρος Θεοδωράκης κράτησε αποστάσεις από το «αντικληρικό» κείμενο που έγραψε εκείνος δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποστείλει την παραίτησή του.

Ο κ. Δήμου στο κείμενο παραίτησής του κάνει μια αναφορά στο τι έγραφε την πρώτη Απριλίου όσον αφορά στο ασυμβίβαστο ενός διανοούμενου και της συμμετοχής του σ΄ένα κόμμα και καταλήγει λέγοντας ότι δεν πέρασαν ούτε 15 ημέρες και επιβεβαιώθηκε.

«Έγραψα κάτι το αντικληρικόν, ξεσηκώθηκαν τα Μέσα και ο αρχηγός αναγκάστηκε να «κρατήσει αποστάσεις» (ή, όπως έγραψε άλλο Μέσο, «με άδειασε»). Κι εγώ, ως όφειλα, έστειλα την παραίτησή μου. Δεν πήρα απάντηση, άρα έγινε δεκτή» αναφέρει ο κ. Δήμου και συνεχίζει: «Όχι πως είχα κανένα αξίωμα – σκέτο μέλος ήμουνα. Αλλά είχα αναγγελθεί με την πρώτη ομάδα, το όνομά μου είναι γνωστό και τα Μέσα με ταύτισαν. Κι έτσι βρήκαμε τον μπελά μας και εγώ και το κόμμα».

Τέλος ο κ. Δήμου αναφέρει ότι εξακολουθεί να στηρίζει το Ποτάμι και να πιστεύει στον Σταύρο Θεοδωράκη.

«Λυπάμαι που άθελά μου του έκανα ζημιά. Αλλά ήταν πια πολύ αργά για να αλλάξω» καταλήγει.

Τι θέση είχει πάρει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το πρωί της Τετάρτης, κλήθηκε να σχολιάσει τη θέση του κ. Δήμου (ότι το Άγιο Φως είναι ειδωλολατρικό σύμβολο. «Δεν πάω για μητροπολίτης, πάω για πολιτικός», παρατήρησε.

«Δεν θα πρέπει να καπηλευόμαστε τη θρησκευτική πίστη και τις γονυπετείες κάποιων πολιτικών δεν θα τις ακολουθήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «δεν είναι σωστό οι πολιτικοί να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα».

Επίσης, ο πρόεδρος του Ποταμιού διευκρίνισε ότι ο συγγραφέας δεν είναι στέλεχος του κόμματος και πως με «την ευθύτητα και την τόλμη που τον διακρίνει» είπε: «Έχω προσωπικές απόψεις και θα συνεχίσω να έχω».

Σε άρθρο του στο Protagon ο κ. Δήμου γράφει τα εξής: «Όσο πλησιάζει το Πάσχα και σκέπτομαι πως πάλι θα ξοδέψουμε χρήματα για να φέρουμε το (δήθεν) Άγιο Φως και να το υποδεχθούμε με τιμές αρχηγού κράτους, γίνομαι εμμανής αντικληρικός. Και υποθέτω πως το ίδιο θα γινόταν και ο Ιησούς, που από ότι ξέρουμε, δεν πίστευε σε ειδωλολατρικά σύμβολα – και μάλλον θα μοίραζε τα χρήματα στους φτωχούς».

Facebook Comments