Με κέρδη ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση μετά την πασχαλινή ανάπαυλα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνοντας την τάση που εμφανίστηκε τη Μ. Πέμπτη, κατά την οποία οι μη τραπεζικές μετοχές του FTSE25 στηρίζουν τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο  Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,76% στις 1.258,13 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ και τον όγκο τα 7,5 εκατ. τεμάχια.

Παράλληλα, αύριο αναμένεται η επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στον ελληνικό προϋπολογισμό από τη Eurostat. Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που είχε η Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει το στόχο της έναν χρόνο νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Η επίτευξη του στόχου για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για τους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να ξεκινήσουν επισήμως οι συζητήσεις για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΤΕ, ΟΤΕ+2,23% με κέρδη 2,41%, του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ+1,06% με άνοδο 1,59% και του Ελλάκτωρα με άνοδο 2,11%. Η Πειραιώς (+1,17%) συνεχίζει και σήμερα να ξεχωρίζει σε συναλλακτικό επίπεδο, έχοντας πραγματοποιήσει όγκο 3,3 εκατ. τεμάχια, από τα 7,5 εκατ. συνολικά.

Ισχυρή και η παρουσία της Eurobank, η οποία ενισχύεται κατά 3,8%, καθώς το κλίμα ενόσο βρίσκεται σε εξέλιξη η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι θετικό. Κέρδη 1,27% και για την Εθνική, η οποία ανακτά ελαφρώς το χαμένο έδαφος μετά το sell off των προηγούμενων ημερών.

Facebook Comments