Ο σταθερός ρυθμός ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς και η περαιτέρω υποχώρηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας μπορούν να αποτρέψουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, σύμφωνα με τη Citigroup.

Με αφορμή την αυριανή ανακοίνωση εκ μέρους της Eurostat σχετικά με την τελική τελική εκτίμηση του δημοσιονομικού αποτελέσματος που είχε η Ελλάδα για το 2013, η Citigroup επιβεβαιώνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει το στόχο της έναν χρόνο νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, σχολιάζει πως κατά πάσα πιθανότητα αυτό που περιμένουν όλοι, συμπεριλαμβάνης της Τρόικας, είναι αυτή η επίσημη πιστοποίηση από τη Eurostat πως η Ελλάδα έχει πετύχει τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα-κάτι που, όπως υποστηρίζει, το έχουν ήδη αντιληφθεί και το έχουν πιστέψει.

Επιπλέον, διευκρινίζει για ακόμη μια φορά, πως η επίτευξη του στόχου για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για τους πιστωτές της Ελλάδας, προκειμένου να ξεκινήσουν επισήμως οι συζητήσεις για τον νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, υπό τη μορφή του OSI (δάνεια του επίσημου τομέα, δηλαδή ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ).

Facebook Comments