«Οι σοβαροί επενδυτές, που έχουν μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αξιολογούν θετικά την Κύπρο, αλλά δεν θα αρχίσουν να ρέουν δισεκατομμύρια από τη μια μέρα στην άλλη» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Αυτό που προσπαθούμε, είπε μιλώντας στο ΡΙΚ, είναι να δημιουργήσουμε πολιτικές σχέσεις με αυτούς που παίρνουν αποφάσεις, ενώ προωθούμε κινήσεις, όπως η σταθερότητα του φορολογικού καθεστώτος. Επίσης, η γεωγραφική θέση της Κύπρου και η αεροπορική συνδεσιμότητα με τα κράτη του Αραβικού Κόλπου, παίζει μεγάλο ρόλο, προσέθεσε και σημείωσε ότι στόχος είναι να δρομολογηθούν πτήσεις που θα καθορίσουν άμεσα τις επιλογές των επενδυτών.

Τέλος του μήνα, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ξεκινά μία πολύ σημαντική αεροπορική σύνδεση με το Κατάρ και τα ΗΑΕ και ενισχύεται καθημερινά με τις δύο αεροπορικές εταιρείες των Εμιράτων, που θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου.

Ο Κύπριος υπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι, στο τέλος του μηνός, αντιπροσωπείες της Ντόιτσε Μπανκ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έρχονται στην Κύπρο για προκαταρκτικές συζητήσεις, σε σχέση με τη χρηματοδότηση του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου.

 

Facebook Comments