Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την ιδιωτικοποίηση της Eurobank.

Από μεθαύριο, Παρασκευή, ξεκινά και θα διαρκέσει τρεις εργάσιμες ημέρες (έως Τρίτη 29 Απριλίου), η δημόσια προσφορά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurobank. Στους επενδυτές θα διατεθεί το 10% της αύξησης κεφαλαίου. Στην ίδια χρονική περίοδο θα διεξαχθεί και η διεθνής προσφορά.

Η τιμή στην οποία και τελικώς θα δοθούν οι προσφερόμενες μετοχές θα κινηθεί εντός δεσμευτικού εύρους τιμών, το οποίο θα εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι αύριο.

Η τιμή διάθεσης δεν θα είναι κατώτερη του 0,30 ευρώ που αποτελεί και την ονομαστική αξία των μετοχών της τράπεζας, αλλά και την ελάχιστη τιμή που όρισε το ΤΧΣ, για τις προσφορές των anchor investors.

Για τον προσδιορισμό της τελικής τιμής, η οποία θα είναι κοινή για τους συμμετέχοντες τόσο στη Δημόσια Προσφορά όσο και στη Διεθνή, θα ακολουθηθούν διακριτές διαδικασίες βιβλίου προσφορών (book building) στην Ελλάδα υπό τον συντονισμό του Κυρίου Αναδόχου της Δημόσιας Προσφοράς (Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ), και στο εξωτερικό υπό τον συντονισμό των Συντονιστών της Διεθνούς Προσφοράς.

Επενδυτές

Το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα της αύξησης βασίζεται στην υπόθεση πως αυτή θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα. Η ανακοίνωση της τιμής διάθεσης και η κατανομή των προσφερόμενων μετοχών προσδιορίζονται για τις 30 Απριλίου, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιείται και η αποδέσμευση των κεφαλαίων των ιδιωτών επενδυτών. Η καταβολή των κεφαλαίων από τους θεσμικούς και τους λοιπούς επενδυτές προσδιορίζεται για τις 5 Μαΐου. Ακολουθεί στις 7 Μαΐου η έγκριση εισαγωγής των προσφερόμενων μετοχών στο Χ.Α. από την ΕΧΑΕ. Την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία διαπραγμάτευσης των μετοχών που μάλλον θα είναι η 9η Μαΐου.

Facebook Comments