Ενέκρινε και τυπικά την εκταμίευση της δόσης των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα η ομάδα εργασίας του συμβουλίου των υπουργών της Ευρωζώνης (EuroWorking Group). Θα ακολουθήσουν άλλες δύο δόσεις, ύψους ενός δισ. η καθεμία.

Ανάλογου χαρακτήρα συζητήσεις θα γίνουν και στο επίπεδο του ΔΝΤ, σε σχέση με την εκταμίευση της δικής του δόσης, ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το κλίμα στη συνεδρίαση του EuroWorking Group ήταν ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ στις Βρυξέλλες, η ελληνική πλευρά παρουσίασε τους βασικούς άξονες για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας επικεντρώνοντας την προσοχή της τόσο στη χρηματοδοτική πτυχή όσο και στην πτυχή της τεχνικής βοήθειας.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με σαφή προθυμία για την παροχή βοήθειας.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η ελληνική πλευρά δήλωσε προς τους εταίρους ότι μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, τελεί εν αναμονή αποφάσεων για την περαιτέρω ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

Η συζήτηση για το θέμα αυτό θα γίνει τους επόμενους μήνες και θα αποτελέσει αντικείμενο ενασχόλησης κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνας.

Facebook Comments